Tiedote 27.6.2018
Julkaisuvapaa heti

Omaperäisiä tarinoita, kokeilevaa soitinnusta ja tanssimenoa

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien showcase-yhtyeet taipuvat moneen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien showcase-konserttisarja esittelee jälleen kolme nousevaa kansanmusiikin nimeä. Raati valitsi hakijoiden joukosta kolme edustavaa esiintyjää, jotka peilaavat hienosti kansanmusiikin eri puolia, kurottaen myös Suomenlahden yli länteen! Maria Reikko & Best Case Scenario Band laittavat taatusti tanssiksi, oululainen Väisänen jne tulkitsee omia tarinoitaan musiikin muodossa ja Ruotsista tulee Trio Törn, joka leikkii aivan uudenlaisella soitinyhdistelmällä.

Trio Törn: ”Triossa roolit eivät ole niin sidottuja”

Kuva Sona Hellman.

Trio Törn tuo Kaustiselle tuulahduksen ruotsalaista kansanmusiikkisointia. Nuorten muusikkojen juuret ovat syvällä perinteessä, mutta he venyttävät mielellään rajoja ainutlaatuisella soitinkombinaatiollaan, jossa yhdistyvät avainviulu, viulu ja sello. Esikoislevy julkaistiin tänä keväänä ja yhtye keikkailee sen tiimoilta ahkerasti koko kesän.

Ryhmän taustalla on nimenomaan halu kokeelliseen työskentelyyn, soitinyhdistelmämmehän on hyvin omaperäinen, kertoo sellisti Klara Källström, jonka Duo Systrami -yhtye nähtiin Kaustisella viime vuonna.

Trio Törn on ennen kaikkea kolmen muusikkopersoonan kohtaaminen.

Viulistimme Olof Kennemark tulee Västergötlannista, avainviulisti Petrus Dillner Upplandista ja he ovat soittaneet paljon omien alueidensa kappaleita. Itse taas olen Ångermanlandin kansanmusiikin lisäksi soittanut myös klassista musiikkia. Tulemme siis kaikki hiukan eri taustoista ja keskitymme nyt uuden luomiseen, juuria unohtamatta. Kokeellisuudesta huolimatta soitamme esimerkiksi paljon tanssikeikkoja!

Triossa soittaminen on hurjan hauskaa ja mielenkiintoista, koska voi koko ajan vaihdella tehtäviä. Roolit eivät ole niin sidottuja, eikä kukaan esimerkiksi ole pelkkä säestäjä. Tällä lailla voimme hyödyntää soittimien mahdollisuudet hyvinkin laajasti ja koko ajan löytää uutta.

Kaikki kolme muusikkoa ovat opiskelleet samaan aikaan Tukholman Kuninkaallisessa Musiikkikorkeakoulussa, josta Olof Kennemark onkin jo valmistunut. Kuulostaako sukunimi Kennemark tutulta? Kyllä, kyseessä on Forsmark Tre- ja Nordik Tree- yhtyeistä tutun Hans Kennemarkin poika, joka jatkaa perheen huippuviulistien sarjaa.

Olof Kennemark: viulu
Klara Källström: sello
Petrus Dillner: avainviulu

Pe 13.7. klo 23.00 Iholla-sali
La 14.7. klo 13.30 Café Mondo

51. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 9.-15.7.2018.
Kesän ohjelmatiedot löytyvät kotisivuilta
http://www.kaustinen.net
Yhteistyössä Kaustisen kunnan 150-vuotisjuhlat