Kaustisen kansanmusiikkijuhlien verkkofestivaali on avattu verkossa kello 10 osoitteessa Virtuaali.kaustinen.net. Jos kotikatsomossa aikoo katsoa kaiken sisällön, aikaa täytyy varata viikon mittaan 71 tuntia ja 15 minuuttia eli melko tarkalleen kolme vuorokautta.

Ohjelma elää ja täydentyy jatkuvasti. Osoitteessa Virtuaali.kaustinen.net on valikko nimeltä Festivaalialue, mistä löytyy kaikki maksullinen ohjelma. Suurin osa sisällöstä on katsottavissa 24 tunnin ajan aikataulussa ilmoitetun aloitusajan jälkeen.

Kaikki muu ohjelma on maksutonta: pelimanniohjelma, Lasten Kaustinen, työpaja sekä oheisohjelma.

Maanantain avajaiskonsertti on kutsuvierastilaisuus, ja se tulee maksuttomana suorana lähetyksenä VirtuaaliKaustisessa kello 17. Silloin julkistetaan neljän uuden mestaripelimannin nimet.

Kaustisen konserttiviikko päivittää koko suomalaisen kansanmusiikin 2020-luvulle. Alan huippumuusikot kohtaavat pitkästä aikaa toisensa ja pääsevät esiintymään yleisön edessä.

Viikon ensimmäisen areenakonsertin avaavat Timo Alakotila (harmoni) ja Johanna Juhola (harmonikka) kello 20. Illan päätteeksi Paula Vesala, Aili Järvelä ja Jutta Rahmel tulkitsevat toistensa kappaleita Keskipohjanmaa-areenalla.