Piirainen Blom Company eli muusikot Venla Ilona Blom ja J-P Piirainen sekä neljä tanssijaa tarjoavat modernia tulkintaa kansanmusiikista Kaustisella ensi kesänä.  (Kuva: Jimmy Träskelin)  

 

Hetki sitten julkistettuja kotimaisia esiintyjiä ovat heinäkuussa muun muassa Frigg, trio Paula VesalaJutta Rahmel Aili JärveläFreijaPiirainen Blom Company (kuva)Arto & Antti JärveläRehupiiklesJannika BTuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani sekä Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars. Vuoden 2020 yhtyeeksi on valittu 40 vuotta toiminut Kangasalan Pikkupelimannit 

Ulkomaisia vetonauloja ovat intialainen Dhoad Gypsies of RajasthanLes Trois Lézards Italiasta ja MandoTrio Virosta. Timo Alakotila esiintyy duona shetlantilaisen Catriona McDonaldin kanssa. 

Festivaaliviikon huippuhetkiä on joka vuosi Yökatrilli. Sen vetää näyttävästi viime vuoden tapaan Petri Kauppinen ja JPP vastaa musiikista. Paikallista musiikki- ja näyttämöosaamista esittelee tuttuun tapaan perinteinen Kaustislainen kavalkadi.   

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjesti ohjelmajulkistuksen talvikauden suurimmassa kansanmusiikkitapahtumassa Folklandia-risteilyllä perjantaina 10. tammikuuta. Tällä viikolla alkoi festivaalin lippujen ennakkomyynti.  Early bird -lippuja on saatavilla vain tänä viikonloppuna erikoishintaan 12.1. saakka. 

 

Nuoret, lapset, opiskelu 

Uusi nuorten tapahtuma Tubeta ja folkkaa tarjoaa festivaalilauantaina osallistamisen muotoja esittävän taiteen ja sosiaalisen tanssin avulla. Maksuton tapahtuma on avoin kaikille nuorille Kalliopaviljongilla festivaalialueen ulkopuolella. Lasten Kaustisen ohjelmassa nähdään Mimmit ja Siina & Taikaradio sekä vuosien varrelta tutut Tradilinnut joka päivä.  

Festivaaliviikon voi aloittaa jo sunnuntaina 12. heinäkuuta kaksipäiväisellä workshopilla, jossa kaustislainen Esko Järvelä ja irlantilainen viulisti-tanssija Louise O’Connor johdattavat suomalaisen ja irlantilaisen viulunsoiton tyyleihin sekä rytmillisen tanssin askeliin. 

Suomen Kansanmusiikkiliitto järjestää kansainvälisen Ethno Finland -leirin 7.–14. heinäkuuta. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetylle leirille tuli kymmeniä osanottajia ympäri maailmaa. 

Lisäksi ohjelmasta löytyy kymmeniä työpajoja ja kursseja, joihin voi osallistua vain menemällä oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Festivaaliviikko käynnistyy sunnuntaina 12. heinäkuuta suositulla yövaelluksella.  

Lue lisää esiintyjistä tästä  

 

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani tuo festivaaliviikolle suomalaista maailmanmusiikkia.  (Kuva: Central Line )