Tiedote 27.6.2018
Julkaisuvapaa heti

Omaperäisiä tarinoita, kokeilevaa soitinnusta ja tanssimenoa

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien showcase-yhtyeet taipuvat moneen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien showcase-konserttisarja esittelee jälleen kolme nousevaa kansanmusiikin nimeä. Raati valitsi hakijoiden joukosta kolme edustavaa esiintyjää, jotka peilaavat hienosti kansanmusiikin eri puolia, kurottaen myös Suomenlahden yli länteen! Maria Reikko & Best Case Scenario Band laittavat taatusti tanssiksi, oululainen Väisänen jne tulkitsee omia tarinoitaan musiikin muodossa ja Ruotsista tulee Trio Törn, joka leikkii aivan uudenlaisella soitinyhdistelmällä.

Kuva Sanna Ukkola.

Väisänen jne: ”Tarinalle voi aina keksiä itse haluamansa lopun”

Oululainen Väisänen jne on syntynyt laulaja-lauluntekijä Tomi Väisäsen kappaleiden ympärille. Yhtye on ollut olemassa kolmisen vuotta ja tehnyt tähän mennessä yhden albumin.

Albumia tehdessä olimme vielä trio, mutta tämän vuoden alussa kasvoimme kvartetiksi kun Oscar Heiskanen tuli mukaan kontrabassoon, Väisänen kertoo.

Väisänen kuvaa yhtyeen tyyliä hyvin maanläheiseksi, tarinavetoiseksi. Hän säveltää ja sanoittaa itse kappaleet, joissa esimerkiksi varoitetaan exästä, otetaan osaa paholaisen syntymäpäivään ja muistellaan Taivalkosken ainutlaatuista tunnelmaa.

Ammennan tositarinoista aina tiettyyn pisteeseen asti. Jos tositarina ei ole tarpeeksi mielenkiintoinen sellaisenaan, sitä voi aina hiukan vääntää. Tai jos ei tiedä miten tarina jatkuu, voi keksiä itse haluamansa lopun. Sävelmiä olen tehnyt lähes aina, mutta kesti 30 vuotta ennen kuin ensimmäinen tekstini läpäisi oman laaduntarkkailun.

Muusikot löysivät toisensa Oulun sopivan pienistä musiikkipiireistä. Musiikki on kaikille suuri intohimo, vaikka suurin osa tekee myös muita töitä. Soittajilta löytyy taustaa niin rockabillystä kuin progressiivisesta ja raskaammasta rokista. Lauluntekijänä Väisänen mainitsee esikuvina muun muassa Juice Leskisen ja Tuomari Nurmion mutta myös kirjailijat Arto Paasilinnan ja Veikko Huovisen. Kaustisella Väisänen jne oli mukana ensimmäistä kertaa viime vuonna ja ihastui heti meininkiin.

Väisänen: laulu ja kitara
il Palmo: kitara ja laulu
Paula Riihimäki: viulu, koskettimet ja laulu
Oscar Heiskanen: kontrabasso

Ke 11.7. klo 22.45 Wiljami
To 12.7. klo 22.00 Viinitupa ja klo 00.15 Pelimannitalo

51. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 9.-15.7.2018.
Kesän ohjelmatiedot löytyvät kotisivuilta
http://www.kaustinen.net
Yhteistyössä Kaustisen kunnan 150-vuotisjuhlat