Tiedote 5.7.2017

Reilun tunnin kattaus Paula Koivuniemen rakastetuimpia hittejä ja kansanlauluja on takuuvarma tunnelmakonsertti. Ensikertalainen Kaustisen kävijä odottaa innolla esiintymistä erilaisen orkesterin kanssa.

On hienoa kuulla tuttuja kappaleita sovitettuna kansanmusiikin soittimille. Tämä on ehdottomasti yksi kesäni kohokohdista”, tähti hehkuttaa.

Kun Kaustinen tarjosi keikkaa, Koivuniemi otti yhteyttä harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaaraan. Sata-Häme Soi -festivaalin taiteellinen johtaja syttyi oitis ajatuksesta suunnitella ja sovittaa musiikkia Paulan Kaustisen konserttiin.

Biisivalinta oli hauskaa”, Kumpuvaara muistelee. ”Istuttiin Paulan kotona ja laulettiin vanhoja kansanlauluja hänen edesmenneen muusikkoisänsä nuottivihkoista.”

Ensimmäinen muusikkokiinnitys produktioon oli Paulan bändin rumpali Anssi Nykänen, joka alkoi innolla ideoida Kaustis-konserttia. Muuten Kumpuvaara halusi orkesteriin nimenomaan folkgenren ammattilaisia. Koivuniemi Goes Folkin muusikot ovat useista nykykansanmusiikin yhtyeistä tutut viuluvelhot Tero Hyväluoma ja Tommi Asplund, monipuolinen kitaristi ja kielisoitinvirtuoosi Jarmo Julkunen, useiden jazzyhtyeiden luottobasisti Juho Kivivuori sekä vähälukuisten jouhikontaitajien ykkönen Pekko Käppi. Kumpuvaara itse soittaa harmonikkaa.

Konserttikokonaisuus on monipuolinen, mutta kaikkea ei kerrota etukäteen. ”Kun toisessa laidassa on Luullahan jotta on lysti olla, niin toista laitaa edustaa Aikuinen nainen”, muotoilee Kumpuvaara. ”Ja vaikka Paulan tyyli edellä mennään, on musiikissa kuitenkin ihan eri klangi, kun sovituksia sävyttävät viulut ja jouhikko”, kapellimestari sanoo.

Paula Koivuniemi Goes Folk la 15.7. klo 20, Keskipohjanmaa-areena

Kirkasta folkkia

Musiikki on musiikkia genrestä riippumatta”, tiivistää Pekko Käppi, joka on todistanut jouhikon taipuvan vaikka mihin. Käppi on yksi Kirka-tribuutin solisteista. Muut ovat bluestohtorina tunnettu laulaja-basisti Aija Puurtinen sekä Kirkan nuoruudenystävä, 1970-luvun pop-suosikki Kisu Jernström, joka lupaa myös kertoa muistoja ja avata biisien taustoja.

Kukin solistivieras esittää konsertissa kolme kappaletta ja konsertin koonnut ja sovittanut kitaristi-viulisti-laulaja Anssi Salminen loput neljä.

Alkuperäisiä kunnioittaen, mutta folkhenkeä mausteeksi ripotellen”, sovittaja luonnehtii työtään.

Kaustinen House Bandissä soittavat Salmisen lisäksi Ville Ojanen (viulu, bouzouki), Markus Luomala (harmonikka), Juha Kujanpää (koskettimet) ja Tarmo Anttila (basso). Juha Kujanpää on sovittanut yhden kappaleen, Salminen loput.

Kymmenen vuotta sitten edesmenneen Kirkan kunniaksi koottu tribuutti koostuu hänen pitkän uransa suurimmista hiteistä aina svengaavasta Okolona River Bottom Bandista itketyshitteihin Anna käsi ja Surun pyyhit silmistäni.

Kuuntelin Kirkaa varsinkin lapsena, itse asiassa viisivuotiaasta asti, kun isä toi kasetteja Kokkolasta. Onhan hän upea laulaja ja hieno hahmo”, Anssi Salminen toteaa.

Tribuutti Kirkalle ti 11.7. klo 21, Keskipohjanmaa-areena

Tunteiden tulkit, ihastuttava Erin ja karismaattinen Samuli Edelmann

Erin tuo Kaustisen estradille uuden Seliseli-levynsä materiaalia, jolle sisältöä ovat tuoneet kolmen vuoden elämäntapahtumat. Erin kertoo saaneensa pari lasta, muistelleensa menneitä, suunnitelleensa tulevaa, surreensa, iloinneensa ja aikuistuneensa. Vuonna 2011 julkaistu hittialbumi Hunningolla myi kolminkertaista platinaa eli yli 60 000 kappaletta. Kolme vuotta sitten ilmestynyt Sä osaat! -albumi on ylittänyt platinarajan, 20 000 myytyä albumia. Erin on löytänyt yleisönsä koskettavilla tulkinnoillaan.

to 13.7. klo 21.30, Keskipohjanmaa-areena

Samuli Edelmann kuuluu Suomen rakastetuimpiin tulkitsijoihin ja näyttelijöihin. Mittava, yli 20 vuotta jatkunut ura sisältää vakuuttavia menestysalbumeita ja -hittejä sekä hienoja roolisuorituksia niin tv:ssä kuin elokuvissakin. Kaustisen tunnelmallisessa konsertissa Edelmann esiintyy pienkokoonpanonsa kanssa.

pe 14.7. klo 19, Keskipohjanmaa-areena

Kaustinen Folk Music Festival 10.–16.7.2017

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Presschef
Tove Djupsjöbacka
p. 040-6585340
press(at)kaustinen.net