LuomuDuo on voittanut hetki sitten Konsta Jylhä -kilpailun Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Valtakunnallinen kilpailu järjestettiin 11. kerran. Kilpailu oli kohdistettu duoille, joissa ainakin toinen soitin on viulu. Ohjelmiston tuli perustua jonkun merkittävän viulupelimannin vanhakantaiseen tyyliin ja sävelmistöön. 

LuomuDuo on kokkolalaissyntyinen yhdistelmä Olli Sippolan (viulu) ja Sakari Keipin (kitara) virtuoottista yhteissoittoa. Duo tuli toiseksi vuoden 2017 Konsta Jylhä -kilpailussa.   

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat puheenjohtaja, FT Hannu Sahan mukaan kilpailun taso oli erittäin korkea: 

– Hienointa oli, että perinteisintä tyyliä oli haettu niin erilaisista lähtökohdista: muun muassa Pohjois-Pohjanmaan mestareilta, suomenruotsalaisen menuetin ja polskan taitajilta tai Mäntyharjun Hassun Pekolta. Tällä kertaa kilpailussa pyrittiin korostamaan erityisesti tyylillistä perinnettä ja onnistuttiin komeasti. 

Hannu Sahan lisäksi tuomaristoon kuuluivat emeritusprofessori Heikki Laitinen sekä viulisti Kreeta-Maria Kentala.  Kilpailun järjesti Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa. Palkintoina jaettiin yhteensä 6000 euroa.