Ottoset-tanssiryhmät aloittivat yleisölle avoimet areenakonsertit torstaina. (Kuva: Susanna Salokannel/Kaustinen FMF)

Keskipohjanmaa-areenan päiväkonsertit alkoivat torstaina Kukoistava Kaustinen -konsertilla, jossa kaustislaiset lapset ja nuoret esiintyivät paahtavassa kuumuudessa, kunnes ukkoskuuro raikasti ilmaa hetkeksi.

Kaustisen Näppäreiden ja Häly-yhtyeen tahdittamina Kaustisen Nuorisoseuran erikäiset tanssiryhmät herättivät suurta ihastusta. Areenalla tanssivat pitkästä aikaa Ottoset, MiniOttoset 2, MiniOttoset I, JunioriOttoset, JunioriOttoset 1, JunioriOttoset 2, PikkuOttoset I ja PikkuOttoset II.

Päiväkonsertteja pääsee seuraamaan vain paikan päällä Kaustisella, sillä niitä ei striimata VirtuaaliKaustiseen.Toistaiseksi perjantain ja lauantain areenakonsertteihin on vielä lippuja myynnissä Kaustinen.net/liput sekä Pelimannitorin puoleiselta portilta tuntia ennen konsertin alkua, mikäli lippuja on jäljellä.

Pienet tanssijat pääsivät pitkästä aikaa esiintymään yleisölle. (Kuva: Susanna Salokannel/Kaustinen FMF)

Häävalssit aloittavat kavalkadin

Perjantaina vietetään Keskipohjanmaa-päivää. Kello 16.30 areenalla nähdään Kaustislainen kavalkadi, joka esittelee Kaustislaisen purppurin. Tässä festivaalikonsertin ohjelman on suunnitellut ja kirjoittanut Mauno Järvelä ja tarinoita koonnut ja kertonut Osku Haavisto. Tanssijoiden harjoittajana on toiminut Jarkko Peltola.

Toteutuksesta vastaavat Kaustisen pelimanniyhdistyksen purppuritanssijat ja Kaustisen pelimannit. Yleisön toivomuksesta kavalkadin alussa kuullaan myös keskeiset häävalssimme Markus Luomalan johtaman Kaustisen hääkuoron ja pelimannien esittämänä.

Lauantain päiväkonsertit areenalla

Lauantaina kello 12.00 areenan valtaa Lasten Kaustinen ja suosittu Mimmit-yhtye. Konsertissa lapset pääsevät oppimaan viittomia ja leikkimään mukana.

Viikon päiväkonsertit huipentuvat lauantaina kello 16 kaksoiskonserttiin. Tallari esiintyy vierailevana solistinaan Anne Mattila. Heitä ennen esiintyy Vuoden yhtye Maria Kalaniemi & Eero Grundström. Heillä on myös perjantaina kello 18 konsertti Kaustinen-salissa, joka kuuluu myös VirtuaaliKaustisen ohjelmaan.