Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ja ITE-museon yhteistyönä Kaustisen Kansantaiteenkeskuksen pihapiiriin saapuu kesävieraita ajalle 15.6.-12.7. Veistospuistossa ympärivuotisesti asustavat ranskalaisen Jacques Lucasin Runototeemi, englantilaisen Ben Wilsonin temppelinomainen rakennus sekä Juha Vanhasen Armon ajoneuvot ja Kurkiaura saavat luokseen teoksia ITE-museon kokoelmasta. Vierailijoista tiedetään etukäteen ainakin viitasaarelaisen Jouko Kinnusen Emokarhujen äiti sekä paimiolaisen Väinö Ojan hurmaavat naisfiguurit.

Maaseudun Sivistysliitto kunnostutti Kansantaiteenkeskuksen pihapiirissä olevat teoksensa edelliskesänä 2014 ITE-museon ja juhlien yhteistyönä, ja nyt on vuorossa näyttelyn laajentaminen kesävierailulla. Kesävierailuja aiotaan toteuttaa jatkossakin aina kansanmusiikkijuhlien aikaan. Kansantaiteenkeskuksen pihapiiriin on suunnitteilla myös laajempi ITE-taidepuutarha.

Lisää ITE-taidetta ITE-museossa Kokkolassa (Pitkänsillankatu 28), www.itenet.fi
Kaustisen 48. kansanmusiikkijuhlat 6.-12.7.2015, www.kaustinen.net
ITE-museon näyttelyiden ja tapahtumien sisällöt tuotetaan yhteistyössä K.H. Renlundin museon ja Maaseudun Sivistysliiton kesken. Museotoiminnan ja ITE-kokoelman kotipaikka on Kokkolassa, mutta näyttelyitä tuotetaan myös liikkumaan eri puolille maata ja kansainvälisestikin.

Mer information:

Elina Vuorimies
ITE-amanuenssi
ITE-museo / yhteistyössä K. H. Renlundin museo ja Maaseudun Sivistysliitto
044 7809 478
elina.vuorimies(a)kokkola.fi

Sini Keränen
Verksamhetsledare
Pro Kaustinen ry / Kaustisen kansanmusiikkijuhlat
040 1729 566
sini.keranen(a)kaustinen.net