Suomen suurin kansanmusiikin ja kansantanssin kansainvälinen talvitapahtuma Folklandia etsi keväällä 2015 neljää showcase-yhtyettä vuoden 2016 Folklandia-risteilylle 8.-9.1. Valinnat julkistettiin Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla tiistaina 7.7.

Ensimmäistä kertaa toteutettuun showcase-hakuun tuli kiinnostavalta ja monialaiselta hakijajoukolta 19 hakemusta. Vuoden 2016 Folklandia-risteilyn showcase-yhtyeet ovat perinteillä leikittelevä luomufolk-yhtye ENKEL, energistä nykykansanmusiikkia soittava Tradikaali ja polkasta polskaan omia sävellyksiä laulava ja tanssiva Paja.

Valinnan suoritti asiantuntijaraati, johon kuuluivat muusikko-säveltäjä Anne-Mari Kivimäki, freelance-tuottaja Riitta Huttunen, promootio- ja projektipäällikkö Henna Salo sekä Pispalan Sottiisin tapahtumatuottaja Jussi Kaijankangas. Jo aiemmin toukokuussa valittiin yksi showcase-yhtye LuoMuKanteleet Helsingistä, Nuori Kulttuuri -säätiön SOUNDS 2015 -tapahtumasta.

Folklandia-risteilyllä ensimmäistä kertaa järjestettävän showcasen tavoitteena on tarjota nuorille kansanmusiikkiyhtyeille uusia esiintymismahdollisuuksia, ja tuoda tuoreet yhtyeet yleisön, tuottajien ja median tietoisuuteen. Valitut yhtyeet pääsevät esiintymään vuoden 2016 Folklandialla ja saavat näkyvyyttä risteilyn tiedotuksessa. Showcase toteutetaan yhteistyössä Folklandian taustajärjestäjien, Music Finlandin ja Nuori Kulttuuri -säätiön kanssa.

Folklandia 8.-9.1.2016.

Jo 20 vuoden ajan Folklandia-risteilyä on järjestetty kansanmusiikista ja kansantanssista kiinnostuneelle risteilyväelle. Loppuunmyyty Folklandia tarjoaa jälleen tammikuussa 2016 jäätävän kuumaa folkkia uteliaasti kokeillen, traditiosta ammentaen ja perinnettä kunnioittaen. Folklandian järjestää Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä 50 valtakunnallisen kansanmusiikki ja -tanssitoimijan kanssa. www.sottiisi.net

Lisätiedot: Suomen Nuorisoseurat/ Pispalan Sottiisi:
Kulttuurituottaja Jussi Kaijankangas, p. 050 343 4688, jussi.kaijankangas@nuorisoseurat.fi
Tapahtumatiedottaja Maarit Saarelainen, p. 050 595 7874, maarit.saarelainen@nuorisoseurat.fi