Seminaarit
Kaustisen kansanmusiikkijuhlien seminaariohjelma tarjoaa monipuolisia näkökulmia alan keskustelunaiheisiin, kysymyksiin ja kehitykseen.
Ohjelma koostuu neljästä seminaarista. Kotimaisten vieraiden lisäksi ohjelmassa kuullaan kansainvälisiä asiantuntijoita ja perinteenharjoittajia muun muassa Virosta, Saksasta, Taiwanista, Ruotsista, Ranskasta ja Kiinasta. Kaikkiin seminaareihin on vapaa pääsy. Tiistain ja keskiviikon seminaarit ovat suomeksi ja perjantain sekä lauantain seminaarit englannin kielellä.
Ti 9.7. klo 13.30-15.30 Kansantaiteenkeskus, Museosali
Kansanmusiikin ja kansantanssin toimijat kokoavassa seminaarissa aloitetaan alan uuden viisivuotiskauden strateginen suunnittelu. Miten maailma muuttuu ja miten alan tulisi tuleviin haasteisiin valmistautua? Seminaarin järjestää Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskus sekä Kansanmusiikki-instituutti.
Seminaarin vetäjät ovat Matti Hakamäki / johtaja, Kansanmusiikki-instituutti sekä puheenjohtaja, Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus Rami Meling / varapuheenjohtaja, Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus Hanna Poikela / toiminnanjohtaja, Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus. Tutustu täältä Kansanmusiikin ja kansantanssin kulttuuripoliittiseen tavoiteohjelmaan 2018-2025 eli VISIO2025-dokumenttiin.
Ke 10.7. klo 13.30-16.00 Kansantaiteenkeskus, Museosali
Kulttuuriperintö, Unesco ja alueellinen vetovoima
Seminaarissa keskustellaan kulttuuriperinnön suojelusta ja sen merkityksestä, eri toimijoiden yhteistyöstä sekä Unescon tuomista mahdollisuuksista erottautua ja profiloitua paikkakuntana. Alustuksia kuullaan aineettomasta kulttuuriperinnöstä, uudesta Geopark-kohteesta sekä Unesco-kouluverkostosta. Seminaarin järjestää Suomen aineettoman kulttuuriperinnön yhdistys sekä Kansanmusiikki-instituutti.
Pe 12.7. klo 17.00 Kansantaiteenkeskus, Museosali
Amplifying Heritage: ICH research as means for cultural, social and educational development
Hybridiseminaarissa päätetään Amplifying Heritage -hankkeen kaksivuotinen taival perehtyen tutkimuksen rooliin aineettoman kulttuuriperinnön suojelussa.
La 13.7. klo 11.00–13.30 Kansantaiteenkeskus, Kaustinen-sali
Kaustinen ICH seminar 2024
Culture 2030 Campaign – global impact through community actions. John Crowley, Martin Sundin, Leena Marsio, Annika Lyytikäinen & Matti Hakamäki
YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelmasta puuttuu kulttuuritavoite. Asian korjaamiseksi on ollut pitkään käynnissä kansainvälinen kampanja, ja tänä vuonna on käynnistynyt myös Suomen kansallinen kulttuuritavoite 2030 -kampanja. Seminaarissa kuullaan, miksi itsenäinen kulttuuritavoite on elintärkeä ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta ja mikä rooli elävällä perinnöllä ja perinnemusiikilla voi olla sen jalkauttamisessa. Musiikkimakupaloista vastaavat Kaustisen Näppärit ja Antti Paalanen ystävineen.
Seminaari on avoin kaikille. Seminaarikieli on englanti.
The Seminar will be streamed at Youtube channel: Kansanmusiikki-instituutti.
[/et_pb_accordion_item][/et_pb_accordion]