Me Weikkoset Massikassa. Kuva Krista Järvelä

Kuka voi hakea pelimanniesiintyjäksi?

Pelimannihaku vuodelle 2019 on päättynyt.

Hakemuslomake on tarkoitettu kaikenikäisille esiintyjille ja ryhmille, jotka haluavat tulla Kaustiselle esiintymään ja nauttimaan festivaalitunnelmasta ilman rahallista korvausta. Mikäli haluat jättää artistitarjouksen, älä täytä tätä pelimannihakulomaketta, vaan lähetä tarjouksesi sähköpostitse, lisätietoja täältä.

Esiintyjiltä ja yhtyeiltä toivotaan jonkinlaista yhteyttä kansanmusiikkiin, kansanlauluun, kansantanssiin tai arkaaisiin perinteisiin; mikään musiikinlaji tai tyyli ei ole poissuljettu mikäli kyseinen yhteys on selkeästi kuultavissa. Kaikki soittimet ovat myös tervetulleita aina puhallinyhtyeistä ja ukuleleorkestereista viisikieliseen kanteleeseen.

Kaustiselle saapuukin esiintymään satoja pelimanniryhmiä ja innokkaita harrastajia eri puolilta Suomea ja ulkomailta saakka. Omat konsertit ovat monelle ryhmälle vuoden odotetuin kohta ja niiden lisäksi pelimannit pääsevät nauttimaan maksuttomista soitto-, laulu- ja tanssityöpajoista joka päivä!

Lisätietoja pelimannihausta voit kysyä sähköpostitse osoitteesta pelimannit(at)kaustinen.net tai puhelimitse numerosta 040 3582 198. Samasta numerosta voit tarvittaessa tilata paperisen hakemuslomakkeen. (Suosittelemme ensisijaisesti kuitenkin sähköisen hakemuslomakkeen täyttämistä.)

Mikäli sinun tai ryhmäsi esiintyminen on jotakin muuta kuin perinteinen musiikki- tai tanssipainotteinen lavaesiintyminen, lue lisää alueohjelmahausta! Alueelle mahtuvat myös erilaiset performanssit, klovneria, osallistava taide ja yllättävät kohtaamiset.

Hakemuksen jättäneiden hyväksyminen esiintyjäksi

Ensimmäinen hakukausi on 1.11.2018-15.1.2019. Toinen hakukausi on 1.2.2019-15.3.2019. Huomioithan muutokset aikataulussa! Hakulomake avautuu näille sivuille 1.11.2019.

Juhlille haetaan esiintyjäksi täyttämällä hakemuslomake määräpäiviin mennessä. Lähettämisen jälkeen 24h:n kuluessa tulee hakemuksessa annettuun sähköpostiosoitteeseen vahvistusviesti, jossa näkyvät ilmoitetut tiedot. Tallenna vahvistusviesti myös itsellesi. Tarkista roskaposti ja tarjouskansiot, mikäli vahvistusviestiä ei tule. Tarvittaessa ota yhteys pelimannit@kaustinen.net osoitteeseen, josta lähetään hakemuksen kopio.

HUOM! Lomaketta varten tarvitset seuraavat tiedot kaikkien ryhmässä esiintyvien henkilöiden osalta: etunimi, sukunimi, syntymäaika, soitin/laulu/tanssi, esitystapa/rooli. Täytä lomake vasta kun kaikki tiedot ovat koossa!

Viralliset esiintyjät hyväksytään hakemusten perusteella. Huomioithan, että emme voi hyväksyä kaikkia esiintyjäryhmiä; esim. äänentoistollisia lavoja ei valitettavasti riitä kaikille halukkaille.

Ilmoitamme hyväksymisestä ryhmien yhteyshenkilöille noin kuukausi hakuajan päättymisen jälkeen kun hakemukset on käsitelty.

Tarvittaessa järjestämme täydennyshaun, josta informoimme erikseen.

Hyväksyttyjen esiintyjien edut

Vähintään kolmea ohjelmaan merkittyä esiintymistä vastaan festivaali tarjoaa jokaiselle ryhmässä esiintyvälle jäsenelle:

PELIMANNIPASSIN, joka oikeuttaa pääsyyn juhla-alueelle ja kaikkiin festivaalitilaisuuksiin koko viikon ajan.

PELIMANNIMAJOITUKSEN (yhteismajoitus) hintaan n. 25€/hlö/yö. Hintaan sisältyy aamiainen Festivaaliravintolassa. Ilman aamiaista n. 20€/hlö/yö. Kansanmusiikin ja kansantanssin ammattiopiskelijoille on majoituksen osalta erillisiä etuja, katso lisää majoitusinfosta.

MUITA ETUJA: Alennus pelimanniateriasta ja aamiaisesta Festivaaliravintolassa. Edullinen soitinnarikka. Alennuksia Kaustisen S-Marketista pelimannipassia näyttämällä (etu ei koske tupakka- ja alkoholituotteita).

Pelimannimajoitus

Pelimannesiintyjät voivat varata alustavasti majoituksen hakemuslomakkeen yhteydessä. Varsinainen majoitusvaraus tehdään nettisivuille 8.4. aukeavalla majoituslomakkeella henkilökohtaisesti. Lopulliset varaukset vahvistetaan henkilökohtaisesti majoituksen varanneelle. Ryhmät tai esiintyjät, joissa on alaikäisiä lapsia voivat ottaa yhteyttä majoituskoordinaattoriin pelimannimajoitus@kaustinen.net.

Tarkemmat tiedot majoituskäytänteistä löydät täältä.

Lapsiesiintyjäryhmien huoltajakäytäntö

Jos esiintyjäryhmässä on vuonna 2007 syntyneitä tai sitä nuorempia esiintyjiä, kolmea tämän ikäistä lasta kohden annetaan yksi (1) huoltajalippu.

Huoltajalippu oikeuttaa pääsyyn festivaalialueelle ryhmän esiintymispäivinä. Ryhmän vastuuhenkilö ilmoittaa lasten syntymäajat hakemuslomakkeella. Ryhmä valitsee itse huoltajat, joiden huoltajaliput ryhmän vastuuhenkilö voi hakea esiintyjien vastaanotosta juhlien aikana.

Yhteismajoitusta tarvitsevien ryhmien kohdalla huoltajille annetaan mahdollisuus majoittua ryhmän mukana esiintymispäiville. Majoituksen hinta on sama kuin esiintyjillä.

Jos ryhmän mukana majoittuu esiintyjien ja huoltajien lisäksi vielä muita henkilöitä, he maksavat majoituksestaan normaalin hinnan (varmistuu myöhemmin). Majoitus on mahdollista ylimääräisille henkilöille vain, jos yhteismajoituksessa on vapaata tilaa.

Kaustislaiset ryhmät:

Jos kaustislaisessa esiintyjäryhmässä on vuonna 2007 syntyneitä tai sitä nuorempia esiintyjiä, jokaista tämän ikäistä lasta kohden annetaan yksi (1) huoltajalippu. Jos samassa perheessä on useita esiintyviä lapsia, huoltajalippua ei saa jokaisen lapsen osalta erikseen, vaan yhden/perhe.

Huoltajalippu oikeuttaa pääsyyn festivaalialueelle ryhmän esiintymispäivinä. Ryhmän vastuuhenkilö ilmoittaa lasten syntymäajat hakemuslomakkeella. Ryhmä valitsee itse huoltajat, joiden huoltajaliput ryhmän vastuuhenkilö voi hakea esiintyjien vastaanotosta juhlien aikana.

Yhteystiedot:

pelimannit(a)kaustinen.net
p. 040 3582 198

Share