Salonkylän pelimannit Pelimannitalon isossa tuvassa. Kuva Risto Savolainen

Vuoden 2019 festivaalien pelimannihaku päättynyt.

Tänä vuonna hakemuksia tuli todella hurja määrä, kiitos kaikille hakijoille!

Vaikka esiintymislavoja on lähes 30, kaikille esiintymään halukkaille ei enää riitä sopivia paikkoja virallisesta ohjelmasta. Esiintyjähaku tehtiin kahdessa jaksossa: ensimmäinen hakukausi oli 1.11.2018-15.1.2019. Toinen hakukausi oli 1.2.2019-15.3.2019. Täydentävää hakua emme enää järjestä.

Kaikki hakijat saavat tiedon siitä, ovatko tulleet hyväksytyiksi kesän festivaalille 31.3.2019 mennessä.

Ensimmäisessä hakuvaiheessa ilmoittautuneet saavat nimensä ennakkoesitteeseen, joka julkaistaan 26.3.2019.

******************************************************************************************************
Hakuun liittyvää infoa

Ääninäyte ja kuva helpottavat yhtyeen hyväksymistä sekä sopivien esiintymispaikkojen löytymistä ohjelmasta. Myös linkki nettisivuille auttaa työtämme. Mikäli yhtyeestä ei ole soivaa näytettä eikä kuvaa, esittele yhtyeesi ohjelmistoa ja tyyliä tarkemmin pelimanniesiintyjäksi hyväksymisen ja sijoittelun helpottamiseksi. Esittely ja hakemuksessa lähetetty kuva tulevat näkymään myös yhtyeen konserttien kohdalla nettiaikatauluissa.

Tänä vuonna on pyydetty paljon lisäselvityksiä yhtyeiden luonteesta ja ohjelmistosta. ”Hyvää musiikkia ja covereita rennolla kesämeiningillä” ei ole riittävä kuvaus pääsyyn festivaalin esiintyjäksi.

Lomakkeella ilmoitetut esiintymispäivät pystytään pääosin toteuttamaan hakijoiden toiveiden mukaisesti. Lomakkeen lähetyksen jälkeen esiintymispäivien muutostarpeista ilmoitetaan erikseen pelimannituottajalle.

Yhtyeen jäsenistöön myöhemmin tulevat henkilöt ilmoitetaan erillisellä lomakkeella, joka lähetetään yhteyshenkilölle erikseen pyydettäessä. Jäseniksi hyväksytään yhtyeen vakiojäsenistöön kuuluvat henkilöt. Roudareita, kuvaajia, miksaajia, kuskeja, levymyyjiä, muutamaan kappaleeseen osallistuvia jäseniä, säveltäjiä ja muita välillisesti yhtyeeseen liittyviä henkilöitä ei valitettavasti voida hyväksyä virallisiksi esiintyjiksi.

Kesän 2019 festivaalin yhtenä teemana on Rytmi. Pelimanniesiintyjille ollaan järjestämässä rytmiaiheeseen liittyvä leikkimielinen kilpailu, jossa palkintona on vuoden 2020 lippupaketti. Lisätietoa myöhemmin, olkaapa kuulolla!

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen vuositeema on Maailmalla – kansainvälisyys kansanmusiikissa ja kansantanssissa. Maakuntateemana on Savo. Esiintyjien toivotaan ottavan mahdollisuuksien mukaan teemat huomioon laatiessaan ohjelmistoa ensi kesän juhlia varten.

p. 040 3582 198
pelimannit(a)kaustinen.net

P.S. Onko sinulla erityinen konsertti-idea? Ota rohkeasti yhteyttä!

Share