Kaustisella kaikki ovat pelimanneja!

Suuri yhteissoitto: harjoitukset alkavat verkossa 3.4.

Suuri yhteissoitto: harjoitukset alkavat verkossa 3.4.

Konsta Jylhä Kaustiselta sai mestaripelimannin arvon vuonna 1970. (Kuva: Leo Torppa/Kansanmusiikki-instituutin arkisto) Kaustisen kansanmusiikkijuhlat aloittaa ensi kesän Suuren yhteissoiton harjoitukset verkossa pääsiäislauantaina 3.4. kello 14. Suorassa...

Pelimannihaku 31.3. asti, lähes 900 pelimannia jo mukana

Pelimannihaku 31.3. asti, lähes 900 pelimannia jo mukana

Pelimannit ovat festivaaliviikolla joko tulossa keikalta tai menossa keikalle. (Kuva: Arto Kuorikoski) Ensi kesän festivaalin pelimannihaku on käynnissä, ja mukaan on ilmoittautunut jo lähes 900 pelimannia. Haku on auki 31. maaliskuuta saakka. – Nyt kannattaa...

”Yleisön ja esiintyjien väli on kuin veteen piirretty viiva.”

– mestarikansanlaulaja Jussi Asu.

 

Kaustinen Folk Music Festival tarjoilee käsinpoimitun monipuolisen otannan suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin osaamisesta, sekä vuosittain vaihtuvan kansainvälisiä yhtyeitä ja perinteitä esittelevän ohjelmakokonaisuuden.

Festivaaliohjelma koostuu paikallisperinteitä kunnioittavan pelimannimusiikin lisäksi kotimaisesta nykykansanmusiikista, kansainvälisistä esiintyjistä, kansantanssista, koko kansan suosikeista, lasten musiikista, poikkitaiteellisista ja festivaalialuetta elävöittävistä ohjelmanumeroista sekä osallistavasta toiminnasta.

Esiintyjille

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Pelimannit

Pelimanni-ilmoittautuminen on päättynyt.

Mahdollisesta lisähausta ilmoitetaan myöhemmin.

Hyväksytyille esiintyjille lähetään sähköpostilla tieto toukokuun aikana.

Kiitos hakemuksistanne!

Hyvä tietää ilmoittautumisesta:

Mikäli esität kansanmusiikkia tai sen pohjalta ammentavaa modernimpaa tuotantoa ja haluat päästä mukaan luomaan ainutlaatuista perheystävällisen festivaalin tunnelmaa ja esittämään musiikkiasi omistautuneelle festivaaliyleisölle, älä epäröi hakea mukaan!

Pelimanniksi hyväksytty esiintyjä saa

  • Pelimannirannekkeen, joka oikeuttaa pääsyyn juhla-alueelle ja kaikkiin tilaisuuksiin kaikkina festivaalipäivinä.
  • Maksuttomat workshopit, tanssituvat, seminaarit ja taatusti leppoisan tunnelman tuhansien ystävien seurassa
  • Pelimannimajoituksen edulliseen hintaan (pelimannimajoituksesta tulossa tarkempia lisätietoa kevään aikana)
  • Pelimanniateria alennettuun hintaan Festivaaliravintolassa
  • Ilmainen soitinnarikka alueen tuntumassa
  • Pelimannikahvi alennettuun hintaan festivaalialueen Marjaananvillen kaffilasta
  • Alennuksia Kaustisen S-Marketista pelimannipassia näyttämällä (etu ei koske tupakka- ja alkoholituotteita)

Täydennyshaku järjestetään tarpeen mukaan loppukevään aikana.

Hyväksyminen pelimanniksi

Ilmoittautumiset käydään läpi ja festivaalin pelimanniesiintyjiksi hyväksytään niin paljon kansanmusiikin ja kansantanssin laajaan ja moninaiseen kenttään kuuluvia soitto-, laulu- sekä tanssiesityksiä kuin mukaan saadaan mahtumaan. Valinnoista ilmoitetaan toukokuun aikana.

Kysymysten ilmetessä apua saa festivaalitoimiston väeltä!

pelimannit@kaustinen.net
p. 040 3582 198

Festivaalin teemat

Vuonna 2021 juhlien oma vuositeema on polska ja maakuntateemana Kymenlaakso. Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen vuositeema on Pohjoisilla poluilla. Esiintyjäryhmien toivotaan ottavan teemat huomioon laatiessaan ohjelmistoa ensi kesän juhlia varten.

VirtuaaliKaustinen

Lisätietoja VirtuaaliKaustiseen osallistumisesta löytyy sivun alareunasta.

 

Mestaripelimannit

Mestaripelimannin arvonimen Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla saaneiden pelimannien ilmoittautuminen kesän 2021 festivaalille:

Mestaripelimannin ilmoittautuminen

Artistit

Festivaaliohjelman täydentää kansanmusiikin ja kansantanssin ammattilaisten loppuun hiotut konsertit ja kaikki festivaalivieraat ja opetuksesta innostuneet saavat osallistua monien ammattilaisten oppiin koko festivaaliviikon ajan. 

Artistiksi hakevat esiintyjät voivat saada korvauksen esiintymisestään. Vapaamuotoisen hakemuksen voi laittaa joko sähköpostilla artists@kaustinen.net TAI täyttämällä hakulomakkeen (auki elokuu-joulukuu).

HUOM! Saamme artistitarjouksia niin paljon, että valitettavasti kaikkiin viesteihin ei ole mahdollista vastata. Kaikki hakemukset kuitenkin käydään läpi ja neuvottelut käydään jokaisen mahdollisen yhtyeen tai ryhmän kanssa erikseen.

VirtuaaliKaustinen

VirtuaaliKaustinen toteutetaan toistamiseen

Nyt voit ilmoittautua myös VirtuaaliKaustisen ohjelmaan – siltä varalta, että ei pääse tulemaan paikan päälle Kaustiselle tai jos koronatilanne ei salli perinteisen festivaalin järjestämistä kaikessa laajuudessaan.

Ilmoittautuminen mukaan VirtuaaliKaustiseen on mahdollista erikseen toteutettavassa haussa 1.6.-10.7.2021!

Videolinkkien toimittaminen
HUOM! Keräämme vasta kesäkuun aikana kaikilta mukaan ilmoittautuneilta YouTube-videolinkit, koska videon tulee olla melko uusi ja mielellään VirtuaaliKaustinen 2021 -ohjelmaa varten tehty. Vanhoja äänityksiä ei valitettavasti oteta mukaan. Pro Kaustisella on myös oikeus olla julkaisematta videota sivustolla, mikäli sisältö ei ole julkaisukelpoista tai ei täytä festivaaliohjelman yleisiä kriteereitä.

Kysymysten ilmetessä apua saa festivaalitoimiston väeltä!

pelimannit@kaustinen.net
p. 040 3582 198

Share This