Kaustisella kaikki ovat pelimanneja!

”Yleisön ja esiintyjien väli on kuin veteen piirretty viiva.”

– mestarikansanlaulaja Jussi Asu.

 

Kaustinen Folk Music Festival tarjoilee joka heinäkuu kattavimman ja monipuolisimman otannan suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin osaamisesta, sekä vuosittain vaihtuvan kansainvälisiä yhtyeitä ja perinteitä esittelevän ohjelmakokonaisuuden.

Festivaaliohjelma koostuu paikallisperinteitä kunnioittavan pelimannimusiikin lisäksi kotimaisesta nykykansanmusiikista, kansainvälisistä esiintyjistä, kansantanssista, koko kansan suosikeista, lasten musiikista, poikkitaiteellisista ja festivaalialuetta elävöittävistä ohjelmanumeroista sekä osallistavasta toiminnasta.

Esiintyjille

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Pelimannit

Tervetuloa ilmoittautumaan Kaustisen festivaalille pelimanniksi! 

Kaustisen 54. kansanmusiikkijuhlat järjestetään 12.-18.7.2021, joten lämpimästi tervetuloa mukaan luomaan ainutlaatuista kyläjuhlaa ja viettämään kesän onnellisimmat päivät Kaustiselle tai VirtuaaliKaustiseen!

Mikäli esität kansanmusiikkia tai sen pohjalta ammentavaa modernimpaa tuotantoa ja haluat päästä mukaan luomaan ainutlaatuista perheystävällisen festivaalin tunnelmaa ja esittämään musiikkiasi omistautuneelle festivaaliyleisölle, älä epäröi hakea mukaan!

Pelimanniksi hyväksytty esiintyjä saa

  • Pelimannirannekkeen, joka oikeuttaa pääsyyn juhla-alueelle ja kaikkiin tilaisuuksiin kaikkina festivaalipäivinä.
  • Maksuttomat workshopit, tanssituvat, seminaarit ja taatusti leppoisan tunnelman tuhansien ystävien seurassa
  • Pelimannimajoituksen edulliseen hintaan, johon sisältyy aamiainen Festivaaliravintolassa (pelimannimajoituksesta tulossa tarkempia lisätietoa kevään aikana)
  • Pelimanniateria alennettuun hintaan Festivaaliravintolassa
  • Ilmainen soitinnarikka alueen tuntumassa
  • Pelimannikahvi alennettuun hintaan festivaalialueen Marjaananvillen kaffilasta
  • Alennuksia Kaustisen S-Marketista pelimannipassia näyttämällä (etu ei koske tupakka- ja alkoholituotteita)

Pelimanniesiintyjät ja esiintyjäryhmät voivat hakea mukaan täyttämällä tämän lomakkeen:

Pelimanni-ilmoittautuminen

Hakuaika on 26.1.-31.03.2021

Täydennyshaku järjestetään tarpeen mukaan loppukevään aikana

Ilmoittautumiset käydään läpi ja festivaalin pelimanniesiintyjiksi hyväksytään niin paljon kansanmusiikin ja kansantanssin laajaan ja moninaiseen kenttään kuuluvia soitto-, laulu- sekä tanssiesityksiä kuin mukaan saadaan mahtumaan. Valinnoista ilmoitetaan huhti-toukokuun aikana.

Festivaalin teemat

Vuonna 2021 juhlien oma vuositeema on polska ja maakuntateemana Kymenlaakso. Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen vuositeema on Pohjoisilla poluilla. Esiintyjäryhmien toivotaan ottavan teemat huomioon laatiessaan ohjelmistoa ensi kesän juhlia varten.

VirtuaaliKaustinen toteutetaan toistamiseen

Nyt voit ilmoittautua myös VirtuaaliKaustisen ohjelmaan – siltä varalta, että ei pääse tulemaan paikan päälle Kaustiselle tai jos koronatilanne ei salli perinteisen festivaalin järjestämistä kaikessa laajuudessaan.

Ilmoittautuminen mukaan VirtuaaliKaustiseen on mahdollista jo joko tällä lomakkeella tai myöhemmin erikseen toteutettavassa haussa 1.6.-10.7.2021!

HUOM! Keräämme vasta kesäkuun aikana kaikilta mukaan ilmoittautuneilta YouTube-videolinkit, koska videon tulee olla melko uusi ja mielellään VirtuaaliKaustinen 2021 -ohjelmaa varten tehty. Vanhoja äänityksiä ei valitettavasti oteta mukaan. Pro Kaustisella on myös oikeus olla julkaisematta videota sivustolla, mikäli sisältö ei ole julkaisukelpoista tai ei täytä festivaaliohjelman yleisiä kriteereitä.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia vietetään 12.-18.7.2021 jo 54. kerran, lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kysymysten ilmetessä apua saa festivaalitoimiston väeltä!

pelimannit@kaustinen.net
p. 040 3582 198

Mestaripelimannit

Mestaripelimannin arvonimen Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla saaneiden pelimannien ilmoittautuminen kesän 2021 festivaalille:

Mestaripelimannin ilmoittautuminen

Artistit

Festivaaliohjelman täydentää kansanmusiikin ja kansantanssin ammattilaisten loppuun hiotut konsertit ja kaikki festivaalivieraat ja opetuksesta innostuneet saavat osallistua monien ammattilaisten oppiin koko festivaaliviikon ajan. 

Artistiksi hakevat esiintyjät voivat saada korvauksen esiintymisestään. Vapaamuotoisen hakemuksen voi laittaa joko sähköpostilla artists@kaustinen.net TAI täyttämällä hakulomakkeen (auki elokuu-joulukuu).

HUOM! Saamme artistitarjouksia niin paljon, että valitettavasti kaikkiin viesteihin ei ole mahdollista vastata. Kaikki hakemukset kuitenkin käydään läpi ja neuvottelut käydään jokaisen mahdollisen yhtyeen tai ryhmän kanssa erikseen.

Share This