Kaustisella kaikki ovat pelimanneja!

”Yleisön ja esiintyjien väli on kuin veteen piirretty viiva.”

– Mestarikansanlaulaja Jussi Asu

Kaustisen 55. kansanmusiikkijuhlat järjestetään 11.-17.7.2022.

Kaustinen Folk Music Festival tarjoilee käsinpoimitun monipuolisen otannan suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin osaamisesta sekä vuosittain vaihtuvan kansainvälisiä yhtyeitä ja perinteitä esittelevän ohjelmakokonaisuuden.

Festivaaliohjelma koostuu paikallisperinteitä kunnioittavan pelimannimusiikin lisäksi kotimaisesta nykykansanmusiikista, kansainvälisistä esiintyjistä, kansantanssista, koko kansan suosikeista, lasten musiikista, poikkitaiteellisista ja festivaalialuetta elävöittävistä ohjelmanumeroista sekä osallistavasta toiminnasta.

Festivaalin 2022 teema on Mukana! ja maakuntateemana juhlilla on Karjala. Kansanmusiikin ja Kansantanssin edistämiskeskuksen vuositeema on Menuetti.

Esiintyjille

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Pelimannit

Lämpimästi tervetuloa hakemaan Kaustisen 55. festivaaleille pelimanniksi!

 

Pelimannien täydennyshaku on päättynyt.

Kiitos kaikille hakemuksen täyttäneille. Valinnoista ilmoitetaan yhteyshenkilöille toukokuun aikana.

Tule mukaan videolla – VirtuaaliKaustinen

VirtuaaliKaustisen ohjelmaan kerätään myös tänä vuonna pelimannien videoita. Toivotamme saavamme laajan kattauksen kansantanssia, kansanmusiikkia sekä laulua ilahduttamaan ja aloittamaan festivaalin heti heinäkuun alussa.

Pelimanniohjelman YouTube-soittolista julkaistaan nettisivuillamme.

Sähköinen lomake videolinkkien lähettämistä varten on auki 1.-19.6.2022 klo 12 saakka.

Ohjeet videoiden tekemistä varten löytyvät jo nettisivuiltamme Kaustinen.net

Hyvä tietää hakemisesta:

Mikäli esität kansanmusiikkia, kansantanssia tai niiden pohjalta ammentavaa modernimpaa tuotantoa ja haluat päästä mukaan luomaan ainutlaatuista perheystävällisen festivaalin tunnelmaa ja esittämään musiikkiasi omistautuneelle festivaaliyleisölle, älä epäröi hakea mukaan!

Kysymyksiin saa vastauksia festivaalitoimiston väeltä!

pelimannit@kaustinen.net

p. 040 3582 198

 

Pelimanniksi hyväksytty esiintyjä saa:

  • Pelimannirannekkeen, joka oikeuttaa pääsyyn juhla-alueelle ja kaikkiin tilaisuuksiin kaikkina festivaalipäivinä.
  • Maksuttomat workshopit, tanssituvat, seminaarit ja taatusti leppoisan tunnelman tuhansien ystävien seurassa
  • Pelimannimajoituksen edulliseen hintaan (pelimannimajoituksesta tulossa lisätietoja kevään aikana)
  • Pelimanniateriat alennettuun hintaan Festivaaliravintolassa
  • Ilmainen soitinnarikka alueen tuntumassa
  • Pelimannikahvi alennettuun hintaan festivaalialueen Marjaananvillen kaffilasta

 

Hyväksyminen pelimanniksi

Ilmoittautumiset käydään läpi ja festivaalin pelimanniesiintyjiksi hyväksytään niin paljon kansanmusiikin ja kansantanssin laajaan ja moninaiseen kenttään kuuluvia soitto-, laulu- sekä tanssiesityksiä kuin mukaan saadaan mahtumaan.

Mikäli ääni-/ videonäytelinkkiä ei ole liiitetty hakemukseen, toimita se pyydettäessä.

Festivaalin teemat

Vuonna 2022 juhlien oma vuositeema on Mukana! Teeman tarkoitus on korostaa yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden merkitystä ja kutsua kaikki kansanperinteestä ja -kulttuurista kiinnostuneet kesän onnellisimpien päivien viettoon. Maakuntateemana on Karjala ja Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen vuositeema on Menuetti.

Esiintyjien toivotaan ottavan teemat huomioon mahdollisuuksien  mukaan laatiessaan ohjelmistoa ensi kesän juhlia varten.

Pelimannimajoitus

Pelimannimajoitusta voi varata 4.4.2022 alkaen alla olevalla sähköisellä lomakkeella.

Pelimannimajoituksen varauslomake

Täältä löydä lisätietoa pelimannimajoituksesta.

 

Jos haluat jonkin muun kuin pelimannimajoituksen tutustu majoitusvaihtoehtoihin nettisivuillamme Kaustinen.net/info

Mestaripelimannit

Mestaripelimanni, mestarikansanlaulaja ja mestarikansantanssija on arvonimi, jonka myöntää Kaustinen Folk Music Festival henkilölle, joka perinteisellä taidollaan, runsaalla ohjelmistollaan tai muilla merkittävillä ansioillaan on edistänyt kansanmusiikkia tai kansantanssia ja niiden harrastamista. Mestaripelimanneja on nimetty vuodesta 1970 alkaen.

Esityksiä mestaripelimanneiksi, mestarikansantanssijoiksi ja mestarikansanlaulajiksi otetaan vastaan ympäri vuoden. Esitykset voi lähettää osoitteeseen matti.hakamaki@kaustinen.fi tai soittaa numeroon 040 574 1917.

 

Mestaripelimanneille tarkoitettu ilmoittautumislomake kesän festivaaleille löytyy alta olevasta linkistä.

Mestaripelimannien ilmoittautumislomake

Apua lomakkeen täyttämiseen saa Paula Ketulta 040 358 21 98.

Artistit

Festivaaliohjelman täydentää kansanmusiikin ja kansantanssin ammattilaisten loppuun hiotut konsertit. Kaikki festivaalivieraat ja opetuksesta innostuneet saavat osallistua monien ammattilaisten oppiin koko festivaaliviikon ajan. 

Artistiksi hakevat esiintyjät voivat saada korvauksen esiintymisestään. Vapaamuotoisen hakemuksen voi laittaa joko sähköpostilla suoraan ohjelmajohtajalle etunimi.sukunimi@kaustinen.net tai osoitteeseen artists@kaustinen.net. Tarjoukset kannattaa lähettää elo-joulukuun aikana. 

HUOM! Saamme artistitarjouksia niin paljon, että valitettavasti kaikkiin viesteihin ei ole mahdollista vastata. Kaikki hakemukset kuitenkin käydään läpi ja neuvottelut käydään jokaisen mahdollisen yhtyeen tai ryhmän kanssa erikseen. Voit tiedustella tilannetta joko sähköpostitse tai suoraan ohjelmajohtajalta puhelimitse. 

Esiintymislavat

Kaustinen Folk Music Festivalilla esiintymislavoja festivaalipuistossa ja sen ympäristössä on kolmisen kymmentä ja jokainen niistä on ainutlaatuinen. Tästä pääset tutustumaan esiintymislavoihin.

VirtuaalKaustisen pelimanniohjelma

 

VirtuaaliKaustisen ohjelmaan kerätään myös tänä vuonna pelimannien videoita. Toivotamme saavamme laajan kattauksen kansantanssia, kansanmusiikkia sekä laulua ilahduttamaan ja aloittamaan festivaalin heti heinäkuun alussa.

Pelimanniohjelman YouTube-soittolista julkaistaan nettisivuillamme.

 

Sähköinen lomake videolinkkien lähettämistä varten on auki 1.-19.6.2022 klo 12 saakka.

 

Ohjeet videoiden tekemistä varten löytyvät jo nettisivuiltamme Kaustinen.net

Usein kysyttyä?

Tänne on koottu pelimannien usein esittämiä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Löytyisikö sieltä apua mieltä askarruttavaan asiaan?

Yli 4500 esiintyjää tulossa heinäkuussa Kaustiselle

Yli 4500 esiintyjää tulossa heinäkuussa Kaustiselle

Haitaripelimanni Lauri Kotamäen uutta Kotamäki Company -kokoonpanoa on kuvailtu rosoiseksi mutta helläksi rock-yhtyeeksi. Kuva: JP Niemelä Uusia nimiä festivaaliviikolle 11.–17. heinäkuuta: Ida Elina, Kotamäki Company, Maija Kauhanen, Pepe Willberg… Kaustinen Folk...

Vuoden yhtye 2022 Aapintuvan pelimannit

Vuoden yhtye 2022 Aapintuvan pelimannit

Aapintuvan pelimannit on aina ollut festivaalin kaikkien juhlasoittojen sydän. (Kuva: Risto Savolainen)    Vuoden yhtye Aapintuvan pelimannit on ollut Kaustisen kansanmusiikkijuhlien suuri näkymätön vaikuttaja neljän vuosikymmenen ajan. Se on...

Jaa