Kuulo- ja viittomakieliala näkyy ja kuuluu Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 10.7.2019

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yksi teemoista on tänä vuonna rytmi, joka muistuttaa siitä, että musiikkia voi havaita eri aisteilla kuulon ohella. Festivaalien yhteistyökumppanitahoina toimivat kuuloalan järjestöt, kuten Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Kuurojen Palvelusäätiö, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto, Suomen Kuurosokeat ja LapCI ry.

Viittomakielistä musiikkia, tulkkeja, seminaari ja tanssityöpaja

Teemapäivä Tunne musiikki! tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokea musiikkia mahdollisimman esteettömästi. Alueella on tuolloin viittomakielen tulkkeja sekä viittomakielistä musiikkia, kuulo- ja viittomakielialan järjestöjen esittelypiste. Lisäksi Areenalla nähdään viittomin tulkittua musiikkia. Juhlien työntekijöitä ohjeistetaan mahdollisimman sujuvaan kommunikaatioon vaikkapa kännykän tekstisovellusta apuna käyttäen.

Keskiviikon tanssityöpajassa opitaan kehorytmiikkaa, johon voivat osallistua kaikki kuulon laadusta riippumatta. Työpajan vetää Tsuumista tuttu Sami Paasila.

Päivän seminaarissa käsitellään erityislasten ja -nuorten musiikkikasvatusta. Keskustelijoina illan klubiartisti Signmark alias Marko Vuoriheimo, Oulun yliopiston tutkija Katja Sutela ja musiikkiterapeutti Riitta Koski-Helfenstein.

Esiintyjinä Tunne musiikki teemalla ovat mm. Suomen tunnetuin viittomakielinen rap-artisti Signmark, Visual Voice sekä Metsäorkesteri Käet Ylös! Muuhun ohjelmaan voit tutustua ennakkoesitteessämme: issuu-versio ja pdf-versio.

Viittoen tutuksi

Viittomakieli on kieli siinä missä suomi, ruotsi tai englantikin. Viittomin tulkittu konsertti tasoittaa tietä kuulovammaisten ja kuulevien konserttivieraiden välillä. Viittomakieliset esitykset ovat elämys myös kuulevalle yleisölle. Esittäytyminen ja yleisimmät tervehdykset ovat viittomia, joiden osaaminen on paitsi kohteliasta myös mukavaa. Kuulojärjestöjen teltalla opetellaan helppoja viittomia, jotka madaltavat kynnystä tutustua viittomakielisiin ja viittomakieleen.

Kuuloalan järjestöjen jäsenille liput alennushintaan

Kuuloalan järjestöjen jäsenet pääsevät juhlille alennushintaan, keskiviikkona hintaan 24 € / päivälippu. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä. Kuulo- ja viittomakielialan järjestöjen jäsenet voivat varata lippunsa ennakkoon tästä osoitteesta. 

Lippupaketteihin voit lisätä vaivatta myös esimerkiksi kahvi- tai drinkkiliput. Myös ruokalippuja kotiruokaa tarjoavaan alueen Festivaaliravintolaan voivat ryhmät ostaa etukäteen.

Lisätietoja järjestöille ja jäsenille: Susanna Salokannel, email susanna.salokannel@klvl.fi tai puh. 050 301 0503

Yleistä ryhmämyyntiä festivaaleilla hoitaa myyntipäällikkö Hannu Nevala, hannu.nevala@kaustinen.net, puh. 040 1634 398.

26.3. tiedotustilaisuuden tallenne on nähtävissä osoitteessa http://www.nopolanews.fi/videoarkisto! Tilaisuus tulkattiin viittomakielelle Tunne musiikki! -teemapäivän kunniaksi.

 

 

 

Share