Kulttuuriperintöpolitiikka murroksessa -seminaari

Aineetonta kulttuuriperintöä: Helkakulkue vuonna 2014, kuva Kaisu Mokkila.

pe 13.7. klo 15.00 – 17.00 Museosali (Kansantaiteenkeskus)
Suomalainen kulttuuriperintöpolitiikka elää vahvaa murroskautta! Kuluva vuosikymmen tullaan muistamaan aineettoman kulttuuriperinnön käsitteistön, toimintatapojen ja ajattelutavan vähitellen voimistuneena virtauksena, jossa kansanmusiikki-ilmiöt ovat alusta saakka olleet vahvasti mukana.
Kuinka kansanmusiikin ja kansantanssin ala voivat parhaiten valmistautua uuteen kulttuuriperintöajatteluun? Mitä koulut, museot ja muut yhteiskunnan instituutiot voisivat oppia alan ruohonjuuritason toimijoilta? Mitä on kulttuurinen kestävä kehitys? Miten saunominen ja kaustislainen viulunsoitto tulevat pärjäämään maailmalla?
Seminaarin puhujina aineettoman kulttuuriperinnön erikoisasiantuntija Leena Marsio, Kansanmusiikki-instituutin johtaja Matti Hakamäki, kansanedustaja ja eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala, Rauman kulttuuripäällikkö ja Suomen kansanmusiikkiliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kupari sekä toiminnanjohtaja Ira Vihreälehto Suomen kulttuuriperinnekasvatuksen seurasta. Seminaarin juontaa erityisasiantuntija Antti Huntus Taiteen edistämiskeskuksesta.
Seminaari on maksuton – paikkoja rajoitetusti!
Ilmoittautumiset: anne.virkkala-harju@kaustinen.fi 040 168 7445

Muista myös: Elävän perinnön klinikka
pe 13.7. klo 13.00 – 14.30 Museosali (Kansantaiteenkeskus)
Tule hakemaan klinikalta vauhtia juuri sinun edustamasi tai harjoittamasi perinteen suojeluun! Klinikalla otetaan tunnin tehokäsittelyyn useampi elävän perinnön ilmiö ja pohditaan pienryhmissä, miltä perinteen tulevaisuus näyttää, mitä uhkia siihen liittyy ja mitä annettavaa Unescon sopimuksella voisi perinteelle olla. Klinikalta osallistujat saavat mukaan tukun askeleen pidemmälle jalostettuja ajatuksia, ja samalla lykitään liikkeelle kansallista näkyvyyttä tarjoavia artikkeleita Elävän perinnön wikiluetteloon.

Suomen kansanmusiikkiliitto 50-vuotta: Juhlaseminaari

Mikä on ollut Suomen Kansanmusiikkiliiton merkitys kansanmusiikkikentässä? Mikä on pelimanniperinteen merkitys ammattikansanmuusikolle? Näihin ja muihin kysymyksiin ajatuksiaan valottavat mm. Heikki Laitinen, Seppo Kononen ja tuore musiikin tohtori Anne-Mari Kivimäki.
Ke 11.7. Klo 11.30 Kaustinen-sali

Share