Kaustisen festivaalia pidetään erittäin perhe- ja lapsiystävällisenä ei yksin lastenteltan ja sen ohessa toimivan puuhateltan ansiosta. Aidatulla festarialueella on turvallista oleilla, leikkipuisto on avoinna koko ajan ja perheiden kaipaamat fasiliteetit on lähellä.

Mukavinta Kaustisella on päästä olemaan osa suurta festivaalia! Puuhateltassa on sekä ohjattua käsillä tekemistä, että vapaata piirrustelua. Taidokkaita pikkukäsiä ovat kesällä 2019 ohjaamassa Taito Keski-pohjanmaa ja Kaustisen Martat.

Lastenohjelmaa on myös muilla festivaalin esiintymispaikoilla ja ne löytyvät lopullisesta ohjelmasta erillisellä logolla merkittynä.

Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun lasten ohjelmaa alettiin toteuttaa omassa erillisessä teltassaan leikkikentän kupeessa. Siitä saakka Tradilinnut ovat isännöineet ja musisoineet Lastenteltalla koko perheen iloksi ja pitäneet huolen siitä, että musiikki soi ja iloinen tunnelma pysyy teltan katon rajassa koko viikon ajan, ja että myös perheen pienimmät saavat osansa festivaalin ohjelmasta.

Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi festivaaleille koko viikon ajan!

Lue lasten ohjelmasta lisää ennakkoesitteestämme: issuu-versio ja pdf-versio: KaustinenFMFennakkoesite2019-web

 

Esimerkkejä kesän 2018 ohjelmasta:

Lastenteltan ja Puuhateltan aukioloajat:
ma 16.00-19.00 ke 10.00-19.30 ti, to, pe ja la 10.00-19.00

Lastenhoitohuone sijaitsee alakoululla, jossa on mahdollisuus viettää rauhallinen syöttö- ja vaipanvaihtohetki. Tilasta löytyy myös syöttötuoleja ja pottia.

Lasten Pelimannikatselmus on kaikenikäisille lapsille avoin musiikkikatselmus. Lava on vapaa soitto-, laulu- ja tanssiesityksille yksin tai porukassa. Katselmus pidetään ti-pe aina päivän päätteeksi ja ilmoittautua voi Tradilinnuille valitsemansa osallistumispäivän aikana. Osallistujat saavat itselleen virallisen kunniakirjan ja lisäksi viimeisen festivaalilauantain loppuhulinoissa on luvassa muutamalle mieleenpainuvimmalle esitykselle pieni lisäpalkinto.

Lasten työpajat

Puuhateltassa voi piipahtaa tai viipyä pidemmänkin aikaa piirtelemässä, värittämässä tai askartelemassa. Tarjolla on myös erilaisia kädentaitoihin painottuneita työpajoja, joissa valmistetaan mm. erilaisia soittimia ja keppihevosia. Tule tekemään itsellesi oma festivaalimuisto! Kaikki pajat ovat maksuttomia ja teltassa on ohjaajat koko aukioloajan.
ke 11.7. klo 12.30-14.30
Minna Hokan paimensoitintyöpaja
to 12.7. klo 15.00-17.00
Minna Hokan paimensoitintyöpaja
la 14.7. klo 12.00-13.30 Kaustisen 4h-kerhon työpaja: Keppihevoset

Lastenteltta tanssii. Kaustisen nuorisoseura Ottosten kansantanssituokiot koko perheelle – lapset tanssivat lapsille ja lopulta yleisö pääsee mukaan.
ti 10.7. klo 14.15-15.00 MiniOttoset I ke 11.7. klo 15.00-17.00 JunioriOttoset I ja II
to 12.7. klo 14.15-15.00 MiniOttoset II ja Ottoset
pe 13.7. klo 13.30-15.15 Ottosten perilliset
la 14.7. klo 15.30-16.00 PikkuOttoset I ja II

Lasten jamit Lastenteltassa
Tule mukaan soittamaan lastenteltan soittimia erilaisista rytmisoittimista perinnesoittimiin, ja osaan jameista voi osallistua myös omalla soittimella tai laulamalla. Kaiken ikäiset ja -tasoiset musisoijat tervetuloa mukaan! Tradilinnut ovat apuna ja tukena jammailun pyörteissä.
Metropolian varhaisiän musiikinopiskelijat ”Vamukamut” pitävät lastenteltalla Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!:n konserttipäivinä Ammuu!:n lauluihin pohjautuvat työpajat.
ti 10.7. klo 12.30-13 Vamukamut: Ammuu! musiikkityöpaja
ke 11.7. klo 10.15-10.45 Vamukamujen lasten jamit
ke 11.7. klo 14.30-15 Vamukamut: Ammuu! musiikkityöpaja
to 12.7. klo 10.30-11 Vamukamujen lasten jamit
la 14.7. klo 10-10.45 Aila-duo: saamelaismusiikin työpaja

Vauva- ja taaperotuokiot
Perheen tuoreimmat tulokkaat pääsevät omiin musiikkihetkiinsä Kulttuuriosuuskunta Uulun sekä Vuoden Yhtye Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!:n kanssa.
ti 10.7. klo 11-11.45 Kulttuuriosuuskunta Uulu: Rytmikylpy
ke 11.7. klo 12.30-13 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!: Pieni ja soma, vauvojen oma musiikkihetki.
to 12.7. klo 10-10.45 Kulttuuriosuuskunta Uulu: Rytmikylpy
to 12.7. klo 12-12.45 Kulttuuriosuuskunta Uulu: Rytmikylpy
Huom! Paikkana Iholla-sali (tieto puuttuu valitettavasti käsiohjelmasta)

Koko perheen luontohetket ja -retket
ke 11.7. klo 15.00 Kaustisen 4h:n järjestämä Laavuretki koko perheelle, LÄHTÖ festivaalialueen portilta (ks. kartta, nro 2). Reitti laavulle on noin 1,5 km suuntaansa. Perillä luonnontutkimista ja nuotiorieskan tekoa, kesto n. 2 tuntia. Lisäksi halukkaille eväspaketti 5€/hlö (pannukahvit/tee/mehu + nuotiorieska itse paistaen)
pe 13.7. klo 12.30 Kaustisen 4h:n järjestämä Luonnontutkimisretki joka sopii kaikenikäisille, pienimmät vanhemman seurassa. LÄHTÖ festivaalialueen portilta (ks. kartta, nro 2). Retki lähimaastoon luonnontutkimisvälineistön kera. Kesto n. 1 tunti. Tutkitaan kasveja ja ötököitä luontoa tai eläimiä vahingoittamatta ja opitaan uutta luonnosta.
la 14.7. klo 14.30 Kaustisen 4h:n järjestämä Laavuretki koko perheelle, LÄHTÖ festivaalialueen portilta (ks. kartta, nro 2). Reitti laavulle on noin 1,5 km suuntaansa. Perillä luonnontutkimista ja nuotiorieskan tekoa, kesto n. 2 tuntia. Lisäksi halukkaille eväspaketti 5€/hlö (pannukahvit/tee/ mehu + nuotiorieska itse paistaen)
la 14.7. klo 18.00 Kulttuuriosuuskunta Uulu: Sarvisuunnistus, LÄHTÖ Kallioklubin edestä, kesto n. 45 min. Sarvi tai torvi käteen ja menoksi! Koko perheen hulvaton metsäretki avaa sarvien ja torvien käyttötarkoituksia metsässä, jossa ne soivat ja kuuluvat parhaiten. Ei kun mukaan luomaan sarvikieltä ja etsimään aarretta!
Suunnistus ei vaadi ennakko-osaamista. Sopii kaiken ikäisille.

Poimintoja koko perheen ohjelmasta

Tradilinnut
Festivaalin omat musiikkilinnut avaavat Lasten Kaustisen ohjelman joka aamu mukaansatem- paavilla leikeillä ja musisoinneilla. Tradilinnut kulkevat lastenteltan oppaina koko ohjelman ajan ja huolehtivat iloisella olemuksellaan siitä, ettei kenenkään tarvitse soittaa, laulaa ja tanssia yksin. Aina löytyy ainakin yksi siivekäs kaveri mukaan!
ma 9.7. klo 16-16.45 Lastenteltan avajaiset
ti-to 10.-12.7. klo 10.00 Päivänavaus la 14.7. klo 17.45-19.00 Lastenteltan loppuhulinat

Mukulamatineat I ja II, Ottoset ja Näppärit
Keskipohjanmaa-areena täyttyy tiistaipäivänä perinteiseen tapaan kahteen otteeseen tanssijoista ja soittajista, joista nuorimmat ovat vasta taaperoiässä. Mukulamatinea I on Kaustisen Ottosten näyttävä tanssikonsertti ja Mukulamatinea II kokoaa yhteen sadat Näppärisoittajat ympäri maan.
ti 10.7. klo 13.00 Mukulamatinea I: Kaustisen Nuorisoseuran MiniOttoset, PikkuOttoset, JunioriOttoset ja Ottoset vieraanaan Motoran Liipukat ja Vinhakat, Keskipohjanmaa-areena
ti 10.7. klo 17.00 Mukulamatinea II: Satapäinen Näppärien joukko, eri ikäisiä pelimanneja ympäri Suomen, Keskipohjanmaa-areena

Aila-duo
vie koko perheen liike- ja rytmimatkalle saamenmaan vuodenaikoihin. Harvinaisia inarinsaamenkielisiä lauluja kuullaan lastenteltalla suomalaisen kanteleen sekä saamelaisen rummun säestäminä. Aila-duo konsertoi sekä pitää yhden musiikkityöpajan.
pe 13.7. klo 16.00, Lastenteltta
la 14.7. klo 10.00 Saamelaismusiikin työpaja, Lastenteltta

Esmeralda ja Virkeät Vasikat -yhtye
esittää Mervi Heikkilän, Maria Korhosen ja Pia Perkiön runoja sisältävän kokonaisuuden ”Ruohon- vihreä runosohva”, jonka musiikin on säveltänyt Susanna Kentala. Lavalla seikkailee iloinen Esmeralda -lehmä, joka harrastaa tanssia ja avaruuslenkkeilyä.
pe 13.7. klo 11.00, Lastenteltta

Kulttuuriosuuskunta Uulu
perehdyttää lapsia ja aikuisia Suomen ja maailman musiikkikulttuureihin soitinten, laulujen, tanssien ja leikkien avulla. Uulu tuo jälleen monenlaista toimintaa ja äänimaisemaa Kaustisen festivaaliviikkoon. Vauvoille ja taaperoille suunnatun Rytmikylvyn ja sarvisuunnituksen lisäksi ohjelmassa on suosittu Chiwele ja jättiläinen -satuseikkailu, jossa yleisö pääsee värittämään äänimaisemaa itäafrikkalaisen kansantarinan päälle, sekä Tapiolassa -konsertti, jossa yleisö pääsee tutustumaan metsän antimista tehtyihin soittimiin sekä metsän eläviin kuten maahisiin.
ma 9.7. klo 16.00 Chiwele ja jättiläinen, Lastenteltta
ti 10.7. klo 16.00 Chiwele ja jättiläinen, Wiljami
ke 11.7. klo 11.45 Chiwele ja jättiläinen, Lastenteltta
pe 13.7. klo 17.00 Tapiolassa, Kalliopaviljonki

Vuoden yhtye: Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!
Musiikkikasvatuksen ammattilaiset tuovat Lasten Kaustisen ohjelmaan iloista tunnelmaa Piippolan isännän ja eläinkatraansa keralla. Yhtyeen ohjelmisto on täynnä mielenkiintoisia, monipuolisia sekä tanssittavia kappaleita, joitten parissa koko perhe viihtyy rattoisasti.
ti 10.7. klo 15.00, Keskipohjanmaa-areena
ke 11.7. klo 18.00, Lastenteltta

Pentti Rasinkangas & Jarmo Romppanen suomeksi sekä på svenska
Musiikkia lastenmusiikin ystäville. Pentti Rasinkangas on viihdyttänyt lapsia ja perheitä jo yli kolme vuosikymmentä kestäneen uransa ajan. Hänen laulujaan on laulettu päiväkodeissa ja kouluissa ja hänet tunnetaan useista muistakin yhtyeistä. Rasinkankaan laulut ovat etupäässä hauskoja, mutta sisältävät myös vakavampaa asiaa. Rasinkankaan aisaparina nähdään monipuolinen ja taitava, suorastaan virtuoottinen kielisoitinvelho Jarmo Romppanen.
Pentti Russinkaka och Jarmo Romkaka: Musik för vänner av barnvisor. Pentti Rasinkangas har underhållit barn och familjer under hela sin karriär, som sträcker sig över tre decennier. Hans sånger har sjungits i daghem och skolor och han är känd från flera andra ensembler. De flesta av Rasinkangas sånger är roliga, men de omfattar också allvarligare budskap. Rasinkangas slår denna gång ihop sina påsar med den skickliga, rentav virtuosa stränginstrumentalisten Jarmo Romppanen.
ke 11.7. klo 11.30, Pelimannitalo OBS! på svenska
to 12.7. klo 16.15, Lastenteltta HUOM! suomeksi

Pikku Papun orkesteri
on saavuttanut lyhyessä ajassa valtavan suosion isojen ja pienten puutarhureiden keskuudessa. Orkesterin lauluissa seikkailee iloinen, pieni kilpikonna Pikku Papu ystävineen. Lauluissa käsitellään ystävyyttä, iloa, kiukkua, ruoanlaittoa, toisten kanssa toimeen tulemista – koko elämän kirjoa! Orkesterin konserteissa lauletaan, leikitään ja tanssitaan yhdessä. Kirjailija-kuvittaja Liisa Kallion värikkäät kuvat ja lorut heräävät eloon musiikkikasvatuksen ammattilaisista koostuvan orkesterin mukaansatempaavissa konserteissa.
pe 13.7. klo 15.00, Kaustinen-Sali la 14.7. klo 11.00, Lastenteltta

Share