Kuva: Risto Savolainen

Kierrätyksestä kohti kestävämpää kokonaisuutta!

Kaustinen Folk Music Festival ottaa määrätietoisia askelia kohti ympäristöystävällisempää festivaalia. Keväällä 2017 pääsimme mukaan Ekokompassi-järjestelmään. Festivaalin ympäristövaikutukset onkin otettu suurennuslasin alle, ja nyt tavoitteena on luoda aiempaa ekologisemmat puitteet Suomen suven suloisimmalle festivaalille!

Lajittelemme tapahtumassa syntyvät jätteet sekä organisaation että yhteistyökumppanien toimesta. Teemme ekologisia materiaalihankintoja ja edellytämme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Pyrimme myös vähentämään sähkönkulutustamme. Ekologisen festivaalin tuottamisen haasteet maaseutuympäristössä – pitkät etäisyydet, julkisen liikenteen vähäisyys – ovat meillä jatkuvan kehitystyön kohteena. Järjestämme työntekijöillemme ympäristökoulutusta ja parannamme sisäistä ja ulkoista tiedotusta aiheesta – tavoitteenamme on ympäristöasioiden yleinen huomioon ottaminen kaikessa toiminnassa!

Myös festivaalivieraille tarjotaan mahdollisuus osallistua ympäristötyöhön: festareille on lanseerattu pysyvästi kierrätyspiste. Lisäksi tarjoamme alustan kimppakyytien järjestämiseen, tuotamme polkupyöränvuokrauspalvelun ja kannustamme paikallisia ihmisiä kulkemaan kävellen tai pyörällä.

Share