Kesän onnellisimmat päivät vietettiin täällä. Kuva: Risto Savolainen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat iloitsee tänään päättyneen festivaalin yleisönsuosiosta. Sunnuntaina päättyneellä festivaalilla tilastoitiin 16830 myytyä lippua, ja kokonaiskäyntimäärä oli 43450. Luvut ovat lähellä vuoden 2019 normaalisti toteutettua juhlaa. 

Kokonaiskäyntimäärä sisältää lipunmyynnin lisäksi mm. pelimannit ja ilmaistilaisuuksien kävijät. Festivaalin avajaismaanantai oli maksuton kaikille kävijöille, päivän ohjelman tarjosi Kaustisen Yrittäjät.  

– Olemme tyytyväisiä, että saavutimme lipunmyynnissä tavoitteemme. Tärkeintä on kuitenkin se, että festivaaliyleisö ja esiintyjät nauttivat olostaan pitkän tauon jälkeen. Ihmisistä näki, miten paljon he olivat odottaneet ja toivoneet tätä yhteen kokoontumista, Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala kertoo. 

Vuoden 2023 festivaalin oma teema on Rauha. Rauhan teemaa käsitellään niin globaalilla ihmisten välisen hyvän tahdon etsimisen tasolla kuin esimerkiksi yksilöllisen mielenrauhan tasolla kiireisen elämänmenon keskellä. Maakuntateemana on vuorossa Keski-Suomi. Festivaali järjestetään 10.–16.7.2023.