Showcase 2017

Marko Siekkinen & Toivoniemen reservaatti

Marko Siekkinen & Toivoniemen reservaatti on oululainen bluegrass- ja folkhenkinen elämäntarinoiden tulkitsija. Pian julkaistava Muurahaiset on yhtyeen ensimmäinen albumi. Laulujen aiheet luotaavat niin ruuhkavuosien elämää kuin maailmanparantamistakin, rakkauslauluja unohtamatta. Vinksahtaneiden näkökulmien takaa löytyy aina ihmisen kokoinen tarina.

Marko Siekkinen: laulu, kitara, mandoliini ja huuliharppu
Arto Louhela: dobro, banjo, kitara ja taustalaulu
Matti Niemi: basso ja taustalaulu
Anniina Polvi: haitari, mandoliini, koskettimet, taustalaulu
Johanna Laurila: viulu, taustalaulu

Keikat:
pe 14.7. klo 19.45, Café Mondo
la 15.7. klo 22.30, Kallioklubi

Duo Systrami

Duo Systrami on pohjoisruotsalainen kaksosduo, jonka saumattomuus jatkuu aina sovituksista tulkintoihin saakka. Ruotsin Ångermanlandin metsissä juurensa kasvattanut duo inspiroituu myrskyistä, jäästä ja merestä. Yhtye on voittanut mm. Vuoden nuori kansanmusiikkiyhtye -kilpailun Ruotsissa vuonna 2013.

Fanny Källström: viulu
Klara Källström: sello

Keikat:
ma 10.7. klo 19.00, Café Mondo
ti 11.7. klo 16.45, Iholla-sali

Perpetuum Lokomobile

Perpetuum Lokomobile on taitavien muusikoiden moderni näkemys maailmanmusiikin äänimaisemasta sekasorron keskellä. Ambient-vaikutteista etnomusiikkia esittävän bändin materiaalista osa on perinnemusiikkia suomensukuisilta kansoilta, osa muusikoiden omista mielistä. Kaikki linkittyy esitystilanteessa nykyhetkeen, oli kyseessä 100 vuotta vanha sävelteos tuntemattomalta säveltäjältä tai hetkessä improvisoitu ajatus; näin muusikot sulautuvat yhteen kuin yhdeksi suureksi instrumentiksi nimeltään Perpetuum Lokomobile.

Juska Ojajärvi: haitari
Nea-Maria Korpelainen: viulu
Minna Koskenlahti: perkussiot
Mikko Kolehmainen: äänisuunnittelu

Keikat:
ke 13.7. klo 22.00, Wiljami
to 14.7. klo 18.30, Café Mondo

– – –

Showcase

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla lanseerattiin kesällä 2013 showcase-esiintymisten sarja tavoitteenaan antaa näkyvyyttä uusille ja lupaaville kansanmusiikkinimille. Sarjaan valitut esiintyjät saavat kukin kaksi ohjelmapaikkaa juhlien päälavoilta – kokoonpanosta riippuen äänentoistollisilta lavoilta (Keskipohjanmaa-areena, Café Mondo, Kallioklubi, Kaustinen-sali) ja/tai akustisilta, intiimeiltä konserttipaikoilta (Pelimannitalo, Iholla-sali). Lisäksi showcaset saavat laaja-alaista näkyvyyttä kansanmusiikkijuhlien markkinoinnissa ja viestinnässä (printtimateriaalit, www, festivaaliviikon pressitilaisuudet). Sarjaan voivat hakea yhtyeiden lisäksi myös sooloartistit tai kansantanssiryhmät.

Showcase-yhtyeet kautta aikain löydät tästä >>>

showcaset-kautta-aikain

Showcaset 2013-2016

Share