Showcase 2017

Marko Siekkinen & Toivoniemen reservaatti

Marko Siekkinen & Toivoniemen reservaatti on oululainen bluegrass- ja folkhenkinen elämäntarinoiden tulkitsija. Pian julkaistava ”Muurahaiset” on yhtyeen ensimmäinen albumi. Laulujen aiheet luotaavat niin ruuhkavuosien elämää kuin maailmanparantamistakin, rakkauslauluja unohtamatta. Vinksahtaneiden näkökulmien takaa löytyy aina ihmisen kokoinen tarina.

Marko Siekkinen: laulu, kitara, mandoliini ja huuliharppu
Arto Louhela: dobro, banjo, kitara ja taustalaulu
Matti Niemi: basso ja taustalaulu
Anniina Polvi: haitari, mandoliini, koskettimet, taustalaulu
Johanna Laurila: viulu, taustalaulu

Duo Systrami

Duo Systrami on pohjoisruotsalainen kaksosduo, jonka saumattomuus kuuluu aina sovituksista tulkintoihin saakka.

Fanny Källström: viulu
Klara Källström: sello

Perpetuum Lokomobile

Perpetuum Lokomobile on taitavien muusikoiden moderni näkemys maailmanmusiikin äänimaisemasta sekasorron keskellä. Ambient-vaikutteista etnomusiikkia esittävän bändin materiaalista osa on perinnemusiikkia suomensukuisilta kansoilta, osa muusikoiden omista mielistä. Kaikki linkittyy esitystilanteessa nykyhetkeen, oli kyseessä 100 vuotta vanha sävelteos tuntemattomalta säveltäjältä tai hetkessä improvisoitu ajatus. Miehistönä toimii joukko äänentuottajia Euroopan etno- ja elektromusiikin kentältä: haitaristi Juska Ojajärvi, viulisti Nea-Maria Korpelainen, perkussionisti Minna Koskenlahti ja äänisuunnittelija Mikko Kolehmainen. Muusikot sulautuvat yhteen kuin yhdeksi suureksi instrumentiksi nimeltään Perpetuum Lokomobile.

– – –

Showcase

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla lanseerattiin kesällä 2013 showcase-esiintymisten sarja tavoitteenaan antaa näkyvyyttä uusille ja lupaaville kansanmusiikkinimille. Sarjaan valitut esiintyjät saavat kukin kaksi ohjelmapaikkaa juhlien päälavoilta – kokoonpanosta riippuen äänentoistollisilta lavoilta (Keskipohjanmaa-areena, Café Mondo, Kallioklubi, Kaustinen-sali) ja/tai akustisilta, intiimeiltä konserttipaikoilta (Pelimannitalo, Iholla-sali). Lisäksi showcaset saavat laaja-alaista näkyvyyttä kansanmusiikkijuhlien markkinoinnissa ja viestinnässä (printtimateriaalit, www, festivaaliviikon pressitilaisuudet). Sarjaan voivat hakea yhtyeiden lisäksi myös sooloartistit tai kansantanssiryhmät.

Showcase-yhtyeet kautta aikain löydät tästä >>>

showcaset-kautta-aikain

Showcaset 2013-2016

Share