Koko perheen Kaustinen!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on mitä parhain kesäinen perhekohde. Lasten Kaustinen tarjoaa perheille tanssia, soittoa, tarinoita, seikkailuja, kulttuurikohtaamisia, työpajoja, lasten pelimannikilpailun, piirustusta, askartelua, kasvomaalausta sekä tietysti toinen toistaan hienompia lastenkonsertteja.

Muistathan, että alle 7-vuotiaat pääsevät juhlille maksutta!

Lastenliput 7-15 vuotiaille:
Viikkolippu:
ennakkoon 35 € / ovelta 40 €
Päiväliput:
ma vapaa pääsy
ti-la 8 €/pvä
su 5 €

(Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri, kuva Ville Paul Paasimaa)

Lastenteltta suosittuine Tradilintuineen on auki ma klo 17.00-19.00 ja ti-la klo 10.00 – n. 19.00. Lastenteltalla tapahtuu vaikka ja mitä!

Lasten Kaustinen juhlii koko viikon ajan ympäri festivaalialuetta laulaen, tanssien, soittaen ja leikkien, unohtamatta elämyksellisiä työpajoja. Lasten Kaustista isännöivät tuttuun tapaan ihastuttavat Tradilinnut, joiden vieraina kuullaan lastenmusiikkiyhtyeitä ja lapsiesiintyjiä niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaa. Lasten Kaustisen keskipisteenä on perinteiseen tapaan Lastenteltta monipuolisine ohjelmineen, missä konserttien lisäksi tarjolla on muun muassa tanssityöpajoja, jameja, lasten pelimannikilpailu, askartelua ja soitinrakennusta.

Poimintoja ohjelmasta 2017:

ma 10.7. Lastenjuhlat alkakoon! Tradilinnut ystävineen avaavat Lasten Kaustisen

ti 11.7. Mukulamatineat I ja II: Näppärit kansainvälisine vieraineen ja Ottoset ystävineen valtaavat areenan sekä Tradilintujen juhlaorkesteri

ke 12.7. Lasten koontikonsertti juontajinaan TV:stä tutut Siina ja Nalle

to 13.7. Pentti Rasinkangas & Jarmo Romppanen

pe 14.7. Maukka ja Väykkä -tarinakonsertti

la 15.7. Lastenmusiikkiorkesteri Henxelit

su 16.7. Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri

TRADILINTUJEN JUHLAORKESTERI Kotipesästään jo pois lentäneet Tradilinnut, laulavat multiinstrumentalistit ja musiikkikasvattajat palaavat juhlistamaan 50-vuotista festivaalia kutsumalla kaikki yhdessä kuulemaan, tanssimaan ja visertämään tuttuja lastenlauluja.

MUKULAMATINEAT I JA II Perinteiset Mukulamatineat keräävät koko Areenan täyteen tanssijoita ja soittajia, joista nuorimmat ovat vasta taaperoiässä! Mukulamatinea I on Kaustisen Ottosten taidonnäyte ja Mukulamatinea II kokoaa yhteen Näppärimuusikot ympäri maailman.

LASTEN KOONTIKONSERTTI SIINAN JA NALLEN KANSSA Energinen Siina ja lupsakka Nalle kutsuvat koko perheen juhlistamaan festivaalia yhdessä kansainvälisten ja kotimaisten vieraiden kanssa.

PENTTI RASINKANGAS JA JARMO ROMPPANEN Tässä varmasti hauskassa konsertissa pupulaarimusiikin mestari ja kansanmusiikin monitaituri soittavat monitasoista musiikkia kaikenikäisille.

MAUKKA JA VÄYKKÄ: TARINAKONSERTTI tarjoaa viihdyttävän hilpeitä ja ihanan haikeita hetkiä koko perheelle.

HENXELIT Erinomaisen maukasta lastenmusiikkia soittava Henxelit juhlistaa 10-vuotista taivaltaan Lastenteltan konsertissa.

SATU SOPANEN JA TUTTIORKESTERI Lasten Kaustisen juhlaviikko päättyy Areenan Iloisiin Laulukarnevaaleihin supersuositun Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin johdolla.

MUKANA MYÖS Kulttuuriosuuskunta Uulu, Tuuletar, Puistopellet, Ukulissut, Miukeli, Anttilan pienet pelimannit, Kokon Kipinät, Mirkun likat, Mottine, Mos Eisleyn pelimannit, Brunsviga Folk Orchestra (DE), Jyväskylän kansalaisopiston (lasten ja nuorten) pelimanniryhmät, Kangasalan Pikkupelimannit, Kankaanpään musiikkiopiston pelimannit, Kansanlauluyhtye ILO, Kiel’koppa, Lempäälän Helkanuoret, Mieli-musiikkia lapsille!, Pelismannit, Räätälit (DE), Kaustisen nuorisoseuran tanssiryhmät ja monta muuta!

Lisäksi

Lasten Jamit

Tule mukaan soittamaan ja laulamaan yhdessä Tradilintujen kanssa festivaalilla esiintyvien lastenbändien hittibiisejä. Osallistu jameihin omalla soittimella tai hyödynnä lastenteltan soittimistoa. Vierailevat bändit soittavat malliksi ja Tradilinnut ohjaavat ja opastavat jammailun saloihin. Kaiken ikäiset ja tasoiset musisoijat, tervetuloa mukaan!

Taiteilunurkka

Konserttien lomassa voit vetäytyä taiteilunurkkaan tekemään taidetta. Kuvita festareilla näkemääsi ja kuulemaasi tai kirjoita vaikka tarina! Halutessasi voit myös soitella ja sävellellä teltan viisikielisellä kanteleella. Ohjaajat auttavat, jos taiteillessa tulee tenkkapoo.

Lasten Pelimannikilpailu

Haluaisitko osallistua Pelimannikilpailuun? Ilmoittaudu Tradilinnuille paikan päällä. Kilpailua käydään Lastenteltalla tiistaista perjantaihin ja palkintojenjako pidetään Lastenteltan loppujamien yhteydessä la klo 17.30. Jokainen kilpailija saa osallistumisestaan virallisen kunniakirjan!

Lastenteltta tanssii

Lastenteltta tanssii on päivittäinen kansantanssituokio koko perheelle; lapset tanssivat lapsille ja lopuksi yleisö pääsee mukaan minitanssiworkshopiin.

Lastenhoitohuone

Alakoululla sijaitsee vaipanvaihtoon, ruoan lämmitykseen ja levähtämiseen soveltuva lepokeidas, jossa voi hengähtää hetken festivaalihumun keskellä.

***

Lasten Kaustisen ohjelma vuodelle 2017 on jo lyöty lukkoon eikä esiintyjätarjouksia tälle vuodelle enää käsitellä. Kiitos kaikille jo yhteydessä olleille!