Koko perheen Kaustinen!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on mitä parhain kesäinen perhekohde. Lasten Kaustinen tarjoaa perheille tanssia, soittoa, tarinoita, seikkailuja, kulttuurikohtaamisia, työpajoja, lasten pelimannikilpailun, piirustusta, askartelua, kasvomaalausta sekä tietysti toinen toistaan hienompia lastenkonsertteja.

Muistathan, että alle 7-vuotiaat pääsevät juhlille maksutta!

Lastenliput 7-15 vuotiaille:
Viikkolippu:
ennakkoon 35 € / ovelta 40 €
Päiväliput:
ma vapaa pääsy
ti-la 8 €/pvä
su 5 €

 

(Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri, kuva Ville Paul Paasimaa)

Tervetuloa koko viikon kestäviin Lastenjuhliin! Kaustinen kutsuu koko perheen juhlimaan ympäri festivaalialuetta laulaen, tanssien, soittaen ja leikkien, unohtamatta elämyksellisiä työpajoja. Lastenteltalla isännöivät tuttuun tapaan ihastuttavat Tradilinnut, joiden vieraina kuullaan lastenmusiikkiyhtyeitä ja lapsiesiintyjiä niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaa. Tradilintujen siipien suojassa voi turvallisesti heittäytyä iloiseen ja toivottavasti aurinkoiseen festivaalihumuun!

Lastenteltta ja kädentaitoteltta ovat auki ma klo 16-19, ti-la klo 10-19 ja su klo 11-16. Lastenteltan päivä alkaa aina yhteisellä, toiminnallisella hetkellä, jossa Tradilintujen vieraina on laululeikein varustautuneita pelimanniyhtyeitä.

Lastenhoitohuone: Alakoululla sijaitsee vaipanvaihtoon, ruoan laittoon ja levähtämiseen soveltuva lepokeidas, jossa voi hengähtää hetken festivaalihumun keskellä. Tarjolla myös 4H:n lapsiparkkipalvelu!


Lasten pelimannikilpailu on kaikenikäisille lapsille avoin musiikkikatselmus. Lava on vapaa soitto-, laulu- ja tanssiesityksille yksin tai porukassa. Ilmoittautua voi Tradilinnuille kilpailupäivän aikana. Kilpailua käydään aina päivän päätteeksi tiistaista lauantaihin ja palkintojen jako pidetään sunnuntaina lastenteltan päätösjuhlien lomassa. Jokainen osallistuja saa itselleen virallisen kunniakirjan.

LASTEN TYÖPAJAT:

Kädentaitoteltassa voi piipahtaa tai viipyä pidemmänkin aikaa piirtelemässä, värittämässä tai askartelemassa. Tiistaista lauantaihin tarjolla on erilaisia kädentaitoihin painottuneita työpajoja. Pajoissa valmistetaan esimerkiksi keppihevosia, erilaisia soittimia ja koruja. Tule tekemään itsellesi oma festarimuisto! Kaikki pajat ovat maksuttomia ja teltassa on ohjaajat koko aukioloajan.

Kaustisen 4H-kerhon pajat kädentaitoteltassa:
Ti klo 13-14, klo 15-16 ja klo 17-18: Rytmisoittimet
Ke klo 12-13.30 ja klo 14.30-16: Keppihevoset
To klo 12.30-14 ja 15-16.30: Keppihevoset
Pe klo 13-14 ja 15-16: Rytmisoittimet
La klo 12-13, klo 14-15 ja klo 16-17: Koruja

Minna Hokan paimensoitintyöpajat kädentaitoteltassa:
Ke, To ja Pe klo 17-19

Lastenteltta tanssii on Kaustisen nuorisoseura Ottosten kansantanssituokio koko perheelle; lapset tanssivat lapsille ja lopulta yleisö pääsee mukaan. Ottosten tanssipajojen lisäksi perheille on tarjolla Lähi-idän ja Afrikan tanssien työpaja Suvi Tuomisen johdolla.
Ti klo 14.15-15
Ke klo 11.45-12.30 ja klo 13.30-14.15
To klo 14.15-15
Pe klo 12-12.45
La klo 13-13.45

Lasten jamit lastenteltassa:
Tänä vuonna on mahdollisuus päästä jamittelemaan erilaisilla soittimilla! Tule kokeilemaan ja opettelemaan ukulelea, perinnesoittimia ja 5-kielistä kanteletta. Ota mukaan oma soitin tai hyödynnä lastenteltan soittimistoa. Kaiken ikäiset -ja tasoiset musisoijat tervetuloa mukaan! Tradilinnut ovat tukena ja apuna jammailun pyörteissä.

Ukulelejamit yhdessä Ukulissujen kanssa TI klo 10-10.45
Perinnesoitinjamit “Miten Suomi soi?” yhdessä UULUn kanssa KE klo 11-11.45
Kantelejamit yhdessä Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin kanssa LA klo 17.15-18

Vauva -ja taaperomuskarit:
Kulttuuriosuuskunta UULUn pajassa keskitytään vauvan kanssa kommunikaatioon laulun avulla arkipäivän tilanteissa. Tuo vauvasi tai taaperosi kuulemaan ja kokemaan kypärämyssyraivarinestoleikki, vaipanvaihtoleikki ja ostoskärryssähuudonestolaulu!

Muskarit Iholla-salissa to klo 10 ja klo 12. Kesto noin 45 min.

TOIMINTAA VARHAISNUORILLE JA NUORILLE:

Jousiammunta:
4H-kerho opastaa jousiammunnan saloihin lastenteltan takana tiistaista lauantaihin klo 19-20.

Biisinikkarit-työpaja kauhu-teemalla:
Kulttuuriosuuskunta UULUn pajassa nikkaroidaan oma kappale, johon tehdään tietysti myös sanat, sävel ja sovitus. Omaa musiikkia luodaan etnisillä soittimilla. Wiljamissa ti klo 21.15-22.45.

Lävikön rakennuspaja yli 12-vuotiaille Minna Hokan ohjauksessa kädentaitoteltassa pe klo 19-21.30

POIMINTOJA OHJELMASTA:

Tradilinnut
Festivaalien omat laululintuset avaavat Lasten Kaustisen ohjelman mukaansatempaavilla leikeillä ja musisoinneilla ja jatkavat siitä riemukasta juhlaviikkoa aina sunnuntain päätöshulinoihin asti! Tradilinnut huolehtivat iloisella olemuksellaan siitä, ettei lastenteltalla kenenkään tarvitse soittaa, laulaa ja tanssia yksin. Aina löytyy ainakin yksi siivekäs kaveri mukaan!
Lastenteltan avajaiset ma klo 16
Tradilintujen päätöshulina Lastenteltalla su klo 13.45
Leikkilauluja Lastenteltalla ke-la klo 10

Mukulamatineat I ja II
Perinteiset mukulamatineat keräävät koko Areenan täyteen tanssijoita ja soittajia, joista nuorimmat ovat vasta taaperoiässä. Mukulamatinea I on Kaustisen Ottosten taidonnäyte ja Mukulamatinea II kokoaa yhteen Näppärimuusikot ympäri maailman.
Ti klo 13 Mukulamatinea I: Kaustisen Nuorisoseuran MiniOttoset, PikkuOttoset, JunioriOttoset ja Ottoset vieraanaan Oulunsalon Nuorisoseuran Kikatus ja Kepposet koko perheen kansantanssikonsertissa Keskipohjanmaa-areenalla
Ti klo 17 Mukulamatinea II: Pidot -teeman kunniaksi Näppärit ovat kutsuneet yhteistyökumppaneitaan ympäri Eurooppaa mukaan Kamukutsuille. Tämän vuoden isossa yhteiskonsertissa mukana on vieraita Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Englannista!

Orffit ja Laitakaupungin orkesteri: Pääjalkaiset
Orffeja voisi kutsua Lasten Kaustisen omaksi lastenmusiikkiyhtyeeksi, alkoihan heidän taipaleensa Kaustiselta 21 vuotta sitten. Viime kesän Kaustisen juhlakiertueella Orffeilta jäi Areena valloittamatta, siispä korjataan tilanne nyt. Tällä kertaa Orffit yhdistävät voimansa Laitakaupungin orkesterin kanssa ja esittävät musiikkia tänä keväänä julkaistulta “Pääjalkaiset”-albumiltaan. Tätä keikkaa ei kannata missata missään nimessä!

Lastenjuhlat Siinan ja Nallen kanssa
Tv:stä tutut ystävykset Siina ja Nalle pistävät Areenalla pystyyn Lastenjuhlat. Tässä lasten koontikonsertissa kuullaan eri kokoisia lasten pelimanniyhtyeitä, sekä pyörähtääpä lavalla myös lastenmusiikin konkari Pentti Rasinkangas yhdessä Jarmo Romppaisen kanssa. Tässä osallistavassa konsertissa myös yleisö pääsee mukaan musisointiin.
Lastenjuhlat Keskipohjanmaa-areenalla ke klo 12.30

Tuuletar tuo lastenteltalle interaktiivisen esityksen nimeltä Pohjanneito ja varastetut kultalangat. Kuulijat pääsevät itse mukaan esitykseen laulamalla ja luomalla äänimaisemia. Tuuletar vie tarinaa eteenpäin omalla musiikillaan sekä innostavalla heittäytymisellään roolihahmoihin ja tarinan kerrontaan.
Tuuletar Lastenteltalla ke klo 16

Kulttuuriosuuskunta UULU on musiikin, taiteen, tieteen ja kulttuurin tila Tampereella, mikä perehdyttää lapsia ja aikuisia Suomen ja maailman musiikkikulttuureihin. Nyt UULU tuo pienen ripauksen toiminnastaan Lasten Kaustiselle työpajojen ja konserttien muodossa.  Vauvamuskareiden, perinnesoitinjamien ja nuorten työpajan lisäksi UULU tarjoaa Pelimannitalossa koko perheelle suunnatun interaktiivisen konsertin, jossa yleisö pääsee soittamaan mukana.
UULU: Alussa oli laulu Pelimannitalossa to klo 15.30

Kun Pentti Rasinkangas, pupulaarimusiikin mestari, sekä Jarmo Romppanen, kansanmusiikin monitaituri soittavat yhdessä, syntyy kansanmusiikki -ja juurimusiikkimausteilla höystettyä  monitasoista musiikkia kaikenikäisille. Tässä konsertissa kuullaan Rasinkankaan tuttuja, hauskoja, mutta vakavampia aiheita sisältäviä lauluja svengaavalla meiningillä soitettuna,
Pentti Rasinkangas & Jarmo Romppanen Lastenteltalla to klo 16.30
Lastenjuhlat Keskipohjanmaa-areenalla ke klo 12.30

Maukka ja Väykkä: tarinakonsertti
Maukka on kissa ja Väykkä on koira. Ne asuvat taivaansinisessä talossa mäen päällä. Maukan ja Väykän ystävyydestä kertova tarinakonsertti tarjoaa viihdyttävän hilpeitä ja ihanan haikeita hetkiä koko perheelle. Tämä uudenlainen esitys sisältää musiikkia ja tanssia, sekä kerrottuja ja näyteltyjä tarinoita. Maukkaa esittää Lotta Kuusisto, Väykkää Paavo Kerosuo ja musiikista vastaa pianisti Marko Puro. Mukana esityksessä myös Maukan ja Väykän luoja, kirjailija Timo Parvela.
Maukka ja Väykkä tarinakonsertti Kaustinen-salissa pe klo 15
Vierailu Lastenteltalla pe klo 14

Henxelit, tuo erinomaisen maukasta lastenmusiikkia soittava yhtye täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Mikä olisikaan parempi paikka juhlistaa sitä kuin Lasten Kaustinen. Henxeleiden juhlakonsertissa kuullaan mukaansatempaavia tarinoita, reippaita ralleja, sekä akustisen soitinarsenaalin tarjoamia tunnelmallisia tulkintoja elämän suurista ihmeistä. Kyllä menojalat vipattavat kun Henxelit tarjoilee makupaloja polkasta delta bluesiin ja swingistä suomijenkkaan.
Henxelit Lastenteltalla la klo 11

Supersuositut Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri eivät juuri esittelyjä kaipaa. Tällä kertaa Satu ja Tuttiorkesteri johdattavat kuulijansa Areenan Iloisiin laulukarnevaaleihin. Karnevaaleissa kuullaan taattua Tuttiorkesteri-laatua, erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Yleisö pääsee mukaan laulamaan ihania ja rakastettuja lastenlauluja. “Kuule kuinka laulu raikaa, laulussa on paljon taikaa!” Ennen juhlaviikon päätöskarnevaaleja Satu ja Tuttiorkesteri vierailevat Lastenteltan kantelejameissa. Sukella kanteleensoiton saloihin Satun opastuksella ja jammaile yhdessä Tuttiorkesterin mukana. Voit ottaa oman 5-kielisen kanteleen mukaan!
Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri Lastenteltan kantelejameissa la klo 17.15
Iloiset laulukarnevaalit Keskipohjanmaa-areenalla su klo 11.30

***

Lasten Kaustisen ohjelma vuodelle 2017 on jo lyöty lukkoon eikä esiintyjätarjouksia tälle vuodelle enää käsitellä. Kiitos kaikille jo yhteydessä olleille!

Share