Koko perheen Kaustinen!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on mitä parhain kesäinen perhekohde. Lasten Kaustinen tarjoaa perheille tanssia, soittoa, tarinoita, seikkailuja, kulttuurikohtaamisia, työpajoja, lasten pelimannikilpailun, piirustusta, askartelua, kasvomaalausta sekä tietysti toinen toistaan hienompia lastenkonsertteja.

Muistathan, että alle 7-vuotiaat pääsevät juhlille maksutta!

tradilinnut_1_20140710

Tradilinnut Lasten teltalla (Kuva: Krista Järvelä)

Lastenteltta suosittuine Tradilintuineen on auki ma klo 17.00-19.00 ja ti-la klo 10.00 – n. 19.00. Lastenteltalla tapahtuu vaikka ja mitä!

Lasten Kaustinen soi soriasti ja koriasti koko festivaaliviikon ajan. Lastenteltalla, Tradilintujen siipien suojassa leikitään, lauletaan ja soitetaan aamusta iltaan. Upeiden konserttien lomassa on päivittäin työpajoja, tanssiworkshoppeja, lasten pelimannikilpailu sekä uutuutena lasten jamit.

Poimintoja ohjelmasta 2016:

ma 11.7. Tradilinnut ystävineen avaavat festivaaliviikon

ti 12.7. Mukulamatineat I ja II sekä Koko perheen Muumiretki

ke 13.7. Vauvojen muumijumppa sekä Tanssiteatteri Minimi

to 14.7. Orffit sekä Mutaveijarit

pe 15.7. Ella ja kaverit -tarinakonsertti sekä jännittävä iltakonsertti

la 16.7. Eppel & Peppel sekä Lastenteltan loppujamit

SOILI PERKIÖ JA EIJA AHVO tuovat Kaustiselle koko Muumilaakson väen ihastuttavien uusien Muumilaulujen sävelin. Areenan koko perheen konsertin lisäksi myös vauvat pääsevät tutustumaan muumien maailmaan kahdessa omassa konsertissaan.

LASTENMUSIIKKIORKESTERI ORFFIT sai alkunsa Kaustisen festivaaleilla 20 vuotta sitten ja niinpä sitä juhlistetaan tämän kesän juhlilla peräti kymmenen keikan kimaralla! Orffit esiintyvät tiistaista torstaihin ympäri festivaalialuetta.

MUTAVEIJARIT vievät yleisön sadepäivien, veden ja kuravellin riemukkaaseen maailmaan eri instrumenttien ja laulun säestyksellä.

ELLA JA KAVERIT -TARINAKONSERTTI sisältää yhteislaulua, yllätyksiä sekä tietysti hauskoja ja opettavaisia tarinoita Ella-kirjojen kirjoittajan Timo Parvelan kertomana ja Loiskis-orkesterin musisoimana.

EPPEL & PEPPEL yhdistää laulua, soittoa ja tarinankerrontaa pienemmille lapsille suunnatussa Tarinoiden arkku -konsertissa sekä kouluikäisten jännittävässä iltakonsertissa.

MUKANA MYÖS Aila-duo, Anttilan pienet pelimannit, Beepa, Jyväskylän kansalaisopiston pelimanniryhmät, Kangasalan Pikkupelimannit, Kokon kipinät, Leimu, Mirkun likat, Miukeli, Nastolan Pikkupelimannit, Näppärit, Ottoset, Vokki-Myyrät ja monta muuta.

Lisäksi

Lasten Jamit

Tule mukaan soittamaan ja laulamaan yhdessä Tradilintujen kanssa festivaalilla esiintyvien lastenbändien hittibiisejä. Osallistu jameihin omalla soittimella tai hyödynnä lastenteltan soittimistoa. Vierailevat bändit soittavat malliksi ja Tradilinnut ohjaavat ja opastavat jammailun saloihin. Kaiken ikäiset ja tasoiset musisoijat, tervetuloa mukaan!

Taiteilunurkka

Konserttien lomassa voit vetäytyä taiteilunurkkaan tekemään taidetta. Kuvita festareilla näkemääsi ja kuulemaasi tai kirjoita vaikka tarina! Halutessasi voit myös soitella ja sävellellä teltan viisikielisellä kanteleella. Ohjaajat auttavat, jos taiteillessa tulee tenkkapoo.

Lasten Pelimannikilpailu

Haluaisitko osallistua Pelimannikilpailuun? Ilmoittaudu Tradilinnuille paikan päällä. Kilpailua käydään Lastenteltalla tiistaista perjantaihin ja palkintojenjako pidetään Lastenteltan loppujamien yhteydessä la klo 17.30. Jokainen kilpailija saa osallistumisestaan virallisen kunniakirjan!

Lastenteltta tanssii

Lastenteltta tanssii on päivittäinen kansantanssituokio koko perheelle; lapset tanssivat lapsille ja lopuksi yleisö pääsee mukaan minitanssiworkshopiin.

Lastenhoitohuone

Yläkoululla sijaitsee vaipanvaihtoon, ruoan lämmitykseen ja levähtämiseen soveltuva lepokeidas, jossa voi hengähtää hetken festivaalihumun keskellä.

***

Lasten Kaustisen ohjelma vuodelle 2016 on jo lyöty lukkoon eikä esiintyjätarjouksia tälle vuodelle enää käsitellä. Kiitos kaikille jo yhteydessä olleille!