Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1968. Festivaali on syntynyt vahvan ja elävän pelimanni- ja tanssitradition luomalle perustalle.

Festivaalimme on perhetapahtuma, jossa luodaan vapaa foorumi kaikille kansanmusiikin ja kansantanssin harrastajille. Pelimannien kunnioittaminen onkin yksi perusarvoistamme. Pelimannit myös toimivat ainutlaatuisena tunnelmamme perustana ja haluamme vieraittemme viihtyvän festivaalillamme.

Haluamme myös, että Kaustinen Folk Music Festivalin jo pitkä ja kunniakas historia jatkuu edelleen pitkälle tulevaisuuteen. Pyrimme luomaan festivaalin, joka on vieraillemme kaikilla tasoilla kiinnostava ja samalla takaa järjestäjille edellytykset jatkaa menestyksekästä festivaalin järjestämistä tulevaisuudessakin.

Tavoitteena on siis, kuten sanonta Kaustisella kuuluu, järjestää ’törkiän koriat pirot’ taas kerran.


Pro Kaustinen ry

Pro Kaustinen ry on Kaustisen kansanmusiikkijuhlien järjestämistä varten vuonna 2010 perustettu tapahtumatuotanto-organisaatio. Sen muodostavat kolme kaustislaista kulttuuriyhdistystä (Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen Näppärit ry ja Kaustisen Pelimanniyhdistys ry). Vuonna 2011 Pro Kaustinen ry vastasi kansanmusiikkijuhlien ohjelmatuotannosta ja vuodesta 2012 alkaen koko juhlien tuotannosta.

 

Share