Ennakkoliput

Festivaalilippuja voi ostaa ennakkoon Lipputoimiston kautta (ks.hinnat ja yhteystiedot Liput-sivulta).

Ensiapu

Ensiapu löytyy Festivaalialueelta yläkoululta. Paikalla päivystää SPR.

Festivaalibussi

Pelimannitorin ulkopuolelle saapuu ja sieltä lähtee festivaalibussi. Festivaalibussin linjat, pysäkit ja aikataulut löydät festivaalibussi-sivulta ja käsiohjelmasta.

Festivaalipuoti

Festivaalipuoti on juhlien oma tuotemyymälä, josta löytyy niin paitoja, postikortteja ja -merkkejä, rintanappeja, pipoja, huiveja kangaskasseja kuin muutakin kivaa pientä festivaalitavaraa. Puoti sijaitsee yläkoululla.

Folk Shop

Folk Shopista löydät hyvän valikoiman kansanmusiikkijulkaisuja: äänitteet, kirjat, soitintarvikkeet, piensoittimet ja tietenkin myös festivaalituotteet! Uutuuslevyjä julkaisseet yhtyeet tekevät myös yllätyskeikkoja Folk Shopissa! Folk Shop sijaitsee yläkoululla ja siitä huolehtivat festivaalin kanssa yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliitto ja Kansanmusiikki-instituutti ry.

Henkilöllisyystodistus

Kuvallinen henkilöllisyystodistus vaaditaan anniskelualueilla.

Iltalippu

Yhden päivän iltalippu on voimassa klo 19.00 jälkeen arkisin ti-pe. Erillistä iltalippua ei ole myynnissä ma (portit avataan klo 15.00) ja la (viikonloppu). Päivälipun ostanut ei tarvitse erillistä iltalippua.

Iltanuotiot

Iltanuotiot syttyvät nuotiopaikoilla Pelimannitalon edessä ja yhteislaulupaikalla valtatie 13:n varressa. Nuotioilla voit kokea Kaustisen tiiviin yötunnelman aidoimmillaan soittaen, laulaen, kuunnellen tai rupatellen.

Infopiste

Festivaalin infopiste sijaitsee Musiikkilukiolla ja palvelee koko festivaaliviikon ajan. P. 040 1701 966.

Kansantaiteenkeskus

Kansantaiteenkeskuksen myymälästä löydät laajan valikoiman levy- ja kirjajulkaisuja, Kansanmusiikki-instituutin ylläpitämän kansansoitinmuseon sekä Kaustinen-salin. Myös itse rakennus on arkkitehtuurinen nähtävyys.

Kartat

Festivaalipuiston kartan löydät nettisivuiltamme (ks. Festivaalialue) ja käsiohjelmasta.

Koirat

Festivaalialueelle saa tuoda koiria. Koirat on kuitenkin pidettävä kytkettynä, ja jätökset on kerättävä muovipussiin ja vietävä roskakoriin. Jos olet koiran kanssa ihmispaljouden keskellä, huomioithan muut festivaalivieraat.

Käsiohjelma

Käsiohjelman ensimmäinen painos ilmestyy toukokuun lopussa ja toinen, täydennetty painos juhlille. Voit tilata käsiohjelman maksutta kotiin postitettuna liittymällä postituslistallemme. Käsiohjelman toinen painos täydellisine ohjelmatietoineen ilmestyy juhlien kynnyksellä. Käsiohjelma on jaossa juhlilla maksutta. Päivitämme myös www-sivuillemme käsiohjelman näköispainoksen.

Lapset

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on mitä parhain kesäinen perhekohde. Uudistunut Lasten Kaustinen pitää sisällään Lastenteltan värikkään ohjelmiston, lukuisia akustisen lastenmusiikin huippunimiä sekä koko alueelle levittäytyvän perheen pienimmille suunnatun osallistavan toiminnan. Yläkoulusta löytyy lastenhoitohuone, jossa voi mm. vaihtaa vaipat ja lämmittää ruokaa. Lastenteltan vieressä sijaitsevassa festivaalialueen leikkipuistossa lapset voivat leikkiä vanhempien vastuulla koko päivän ajan.

Lasten lippu

Suositut lastenliput vain 8€ /päivä, paitsi ma 11.7.2016 5€ (7-15 v.), alle 7-vuotiaat ilmaiseksi! Uutena lipputyyppinä lasten viikkolippu, ennakkoon 35€ ja portilta 40€!

Liikenneyhteydet

Junalla

Helsingin ja Rovaniemen välillä kulkee päivittäin useita junia. Kaustiselta katsottuna lähin juna-asema sijaitsee Kokkolassa (n. 45 kilometrin päässä).  Juna-aikataulut löydät VR:n kotisivuilta. Bussiyhteys Kokkolasta Kaustiselle lähtee rautatieaseman läheisyydestä. Linja-autoasema sijaitsee n. korttelin päässä rautatieasemasta. Rautatieaseman edessä kulkevan tien varressa on myös pysäkki, jossa vakiovuorot pysähtyvät. Katso aikataulut Festivaalibussi-sivulta.

Linja-autolla

Festivaalibussin pysäkki sijaitsee Pelimannitorilla, festivaalialueen ytimessä.

Kaustiselle pääset sekä Festivaalibussilla että Matkahuollon vakiovuoroilla. Katso normaalin kaukoliikenteen linja-autojen aikataulut mMatkahuollon sivuilta. Matkahuollon pysäkki sijaitsee Kaustisella Teboil-huoltoaseman takana.

Festivaalin päätteeksi sunnuntaina 17.7. klo 10:45 ajetaan myös ylimääräinen linja-autovuoro Pelimannitorilta Kokkolan rautatieasemalle.

Festivaalibussin 11.-17.7.2016 aikatauluun pääset tästä.

Lentäen

Kaustisen lähin lentokenttä on Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä. Kaustiselta lentokentälle on matkaa noin 35 km. Katso aikatauluja Finnairin ja FlyBen sivuilta!

Autolla

Kaustisen keskustasta opasteet ohjaavat festivaalialueelle. Pysäköintialueet sijaitsevat Meerbuschintiellä, Pajalantiellä ja Kansantaiteenkeskuksella. Esiintyjille ja työntekijöille on myös omat parkkipaikkansa näillä pysäköintialueilla. Liikenteenvalvojat ohjaavat vieraat, esiintyjät ja festivaalihenkilökunnan oikeille paikoilleen.

Kimppakyydillä

Kaustiselle pääset kätevästi myös kimppakyydillä! Apunasi voit käyttää esimerkiksi Facebookin kimppakyytiryhmää!

Lipputoimisto

Kaustinen Folk Music Festivalin lipunmyynnistä vastaa Lipputoimisto. Katso lisää Liput-sivulta.

Lipunmyynti

Lippuja voit ostaa joko ennakkoon tai paikan päältä. Katso hinnasto ja yhteystiedot Liput-sivulta. Lipunmyynti tapahtuu festivaalin aikaan molemmilta porteilta sekä Musiikkilukiolta. Porteilta voi ostaa vain kyseisen päivän päivälipun tai iltalipun. Muiden päivien liput voi ostaa Musiikkilukiolla sijaitsevasta lipunmyyntipisteestä.

Löytötavarat

Festivaalin ajan löytötavarapiste sijaitsee Musiikkilukion (ks. Festivaalialue) infossa, p. 040 1701 966. Festivaalin jälkeen löytötavaroita voi kysellä festivaalitoimistosta ensisijaisesti sähköpostilla info(a)kaustinen.net ja kiireellisissä tapauksissa puhelimitse, p. 040 1729 566. Arvokkaammat löytätavarat toimitetaan Kaustisen poliisilaitokselle.

Majoitus

Festivaaliorganisaatio ei järjestä yleisömajoitusta. Majoitusta Kaustisella ja lähialueilla tarjoaa usea taho. Katso lisää Majoitus-sivulta.

Narikat

Maksullinen soitin- ja tavarasäilytys sijaitsee Musiikkilukiolla (ks. Festivaalialue). Ensisijaisesti narikka on tarkoitettu esiintyjille soitinsäilytykseen. Soitinnarikka on esiintyjille maksuton.

Ohjelma

Ennakkoesite julkaistaan maaliskuussa ohjelmanjulkistuksen yhteydessä. Käsiohjelma esiintymispaikkoineen ja -aikoineen julkaistaan toukokuun lopussa.

Pankkiautomaatit ja -kortit

Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Kaustisen keskustassa Osuuspankin kyljessä (ks. Festivaalialue). Pelimannitorin puoleisesta portista pääset nopeimmin automaatille.

Parkkipaikat

Pysäköintialueet sijaitsevat Meerbuschintiellä, Pajalantiellä ja Kansantaiteenkeskuksella. Esiintyjille ja työntekijöille on myös omat parkkipaikkansa näillä pysäköintialueilla. Liikenteenvalvojat ohjaavat vieraat, esiintyjät ja festivaalihenkilökunnan oikeille paikoilleen. Katso lisää Festivaalialue-sivulta!

Portit

Pääportteja on festivaalialueella kaksi: Musiikkilukion välittömässä läheisyydessä Meerbuschintien ja Urheilutien risteyksessä sekä keskustan puolella, Pelimannintiellä (ks. Festivaalialue).

Pro Kaustinen ry

Pro Kaustinen ry on Kaustisen kansanmusiikkijuhlien järjestämistä varten vuonna 2010 perustettu tapahtumatuotanto-organisaatio. Sen muodostavat kolme kaustislaista kulttuuriyhdistystä (Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen Näppärit ry ja Kaustisen Pelimanniyhdistys ry). Vuonna 2011 Pro Kaustinen ry vastasi kansanmusiikkijuhlien ohjelmatuotannosta ja vuodesta 2012 alkaen koko juhlien tuotannosta.

Pyörätuolilla liikkuminen

Festivaalialue on pyritty tekemään mahdolisimman esteettömäksi pyörätuolilla liikkuville henkilöille. Café Mondo, Troka ja Keskipohjanmaa-areena sijaitsevat maan tasalla. Sisätiloissa sijaitseviin festivaalitoimipisteisiin pääsee myös kulkemaan pyörätuolilla. Inva-WC:t sijaitsevat Musiikkilukiolla (ks. Festivaalialue), yläkoululla ja Kansantaiteenkeskuksessa.

Päiväliput

Päivälippu oikeuttaa kaikkiin ohjelmassa mainittuihin tilaisuuksiin aamusta iltaan ja yöhön. Tähän kuuluvat Festivaalialueen kaikki tilaisuudet ja lisäksi Kallioklubi sekä Kaustinen-salin konsertit! Päivälipun ostanut ei tarvitse erillistä iltalippua. Tarkista hinnat Liput-sivulta.

Pääsyliput

Lippuvaihtoehdot ja -hinnat löydät Liput-sivulta.

Ruokailupalvelut

Festivaalialueen monista ruokapisteistä löydät niin suolaiset kuin makeatkin herkut. Festivaaliravintola sijaitsee alakoulun tiloissa. Festivaaliravintolassa aamiaiskattaus klo 8-10 ja lounas/päivällinen klo 11-19.

Ryhmäalennus

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ryhmäpaketit on tarkoitettu vähintään 10 hengen ryhmille: Päiväliput ti-ke 20€/hlö (norm. 25-30€), to-la 25€ (norm. 30-35€). Vapaaliput lisätään mukaan ryhmäkoon mukaan: 10 hengen ryhmälle 11. lippu maksutta, 20 hengen ryhmälle seuraavat kaksi lippua, 30 hengen ryhmälle seuraavat 3 lippua, jne.

Kysy lisää ryhmäpaketeista: Juha Kuurajärvi, p. 040 3582 413, juha.kuurajarvi(a)kaustinen.net!

Taksit

Taksit päivystävät Pelimannitorin ulkopuolella. Kaustisen Taksikeskuksen puhelinnumero on 040 708 0490. (Huom! Numero toimii vain festivaaliviikolla!) Kaustisen taksien yhteystiedot löytyvät myös osoitteesta http://www.kaustinen.fi/taksit.htm

Tallennus

Festivaalialueelle saa tuoda kameroita. Mikäli kuitenkin aiot kuvata esiintyjiä, tarvitset siihen erillisen luvan esiintyjältä itseltään. Konserttien äänittäminen ja videokuvaaminen on kielletty.

Turvallisuus

Turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta festivaalialueella vastaa turvallisuuspäällikkö. Ensiapu löytyy alakoulun ensimmäisestä kerroksesta, Soittosalin vierestä. Yleinen hätänumero on 112.

Vuoden yhtye

Juhlille valitaan vuosittain Vuoden yhtye, jonka nimitys julkaistaan tammikuisella Folklandia-risteilyllä.

WC:t

Festivaalialueella on sisävessoja ja bajamajoja. Inva-WC:t sijaitsevat Musiikkilukiolla, yläkoululla ja Kansantaiteenkeskuksessa (ks. Festivaalialue).

WLAN

Festivaalialueella on avoin WLAN-verkko festivaalivieraiden käytettäväksi. Löydät verkon nimellä ’kasenet-open’. Yhteyden tarjoaa festivaalivieraiden käyttöön Kasenet.

Ympäristön huomioonottaminen

Viethän roskasi niille tarkoitettuihin roskasäiliöihin. Leirintäalueilla ja majoituspakoissa on omat roskapisteensä. Huolehdithan, että tyhjät pullosi päätyvät lasinkeräykseen tai kauppojen pullonpalautuspisteisiin.

Share