Lastenteltta suosittuine Tradilintuineen on auki ma klo 17.00-19.00 ja ti-la klo 11.00 – n. 19.00. Poimintoja ohjelmasta alla.

MA 6.7.

Tradilinnut

Kaustisen omat satakielet, iloiset ja lapsirakkaat Tradilinnut huolehtivat Lastentelttaan hyvän mielen. Linnut avaavat Lasten Kaustisen ja viilettävät mukana loppuriehaan asti. Tradilintujen kanssa saa leikkiä ja laulaa mielin määrin! Viikon aikana linnut lennättävät teltalle laulavia, soittavia ja tanssivia vieraita ympäri maailmaa. Juhlien huikeat supersiivekkäät ovat taitavia muusikoita ja hurmaavan värikkäitä niin musiikissaan kuin puvuissaankin.

Keikalla Lastenteltalla:
ma 6.7. klo 16.00-18.00
ti 7.7. klo 11.00 ja 12.15
ke 8.7. klo 12.00
to 9.7. klo 11.00 ja 14.15
pe 10.7. klo 11.00 ja 16.45
la 11.7. klo 11.00 ja 17.00

TI 7.7.

Mukulamatineat I ja II: Ottoset ja Näppärit

Perinteisissä mukulamatineoissa sadat pienet ja vähän isommatkin soittajat, laulajat ja tanssijat täyttävät Keskipohjanmaa-areenan. Mukulamatinea I tuo Ottosten tanssiryhmien vieraaksi ISOn tanhuujat. Mukulamatinea II kerää yhteen valloittavat Näppäripelimannit ympäri Suomen! Näppäreiden solistina lavalla piipahtaa maankuulu rap-artisti Paleface.

Mukulamatinea I: ti 7.7. klo 13.00, Keskipohjanmaa-areena
Mukulamatinea II: ti 7.7. klo 17.00, Keskipohjanmaa-areena

The New Rope String Band

Englantilainen show-orkesteri jäähyväiskiertueellaan. Virtuoottinen soitintyöskentely yhdistyy hervottomaan brittikomiikkaan. Hulvattomalta kohellukselta näyttävän esityksen jokainen osa-alue on tarkkaan mietitty, esityksellisesti hiottu, ja jokaisella keikalla on tilaa myös yllätysmomenteille. Vauhtia ja “vaarallisia” tilanteita niin vauvoille kuin vaareillekin – orkesteri koko perheelle!

Keikalla:
ti 8.7. klo 15.00, Keskipohjanmaa-areena

Minna Hokan soitintyöpaja

Rakenna perinteisiä paimenpuhaltimia soitinrakentaja Minna Hokan opastuksella. Mikä on karutsapilli, karhunputkimänkeri tai ruokopilli? Minna tutustuttaa yleisön rikkaaseen suomalaiseen paimenpuhaltimien perheeseen soittamalla, rakentamalla ja kertomalla.

Minna Hokan soitinesittelyt ja -työpajat Lastenteltalla:
ti-pe 7.-11.7. klo 13.00

KE 8.7.

Tanssiteatteri Rimpparemmi – Mä ja Niko

Yhteistyössä Pohjanmaan tanssin aluekeskus

Mitä tapahtuu, kun jää yksin ja kun mielikuvitus paikkaa kaverin? Ja kuinka kuitenkin ystävä voi poissa ollessaankin olla yhä läsnä? Yksinäisen pojan elämä saa yllättävän käänteen, kun lelulaatikosta hyppää vallaton tiikeri. Tylsältä tuntuneet leikit ja arkirutiinit muuttuvat tiikerin kanssa jännittäväksi temmellykseksi. Löyhästi Lassi ja Leevi -sarjakuvaan perustuvassa sympaattisessa esityksessä sarjakuvamaisuus näkyy myös lavastuksessa.

Esitys: ke 8.7. klo 17.00, Kaustinen-sali

Freija – “Hetkun ketkun”

Kymmenvuotista taivaltaan juhliva kansanmusiikkiyhtye tunnetaan hyvin myös lastenmusiikistaan. Pikku Kakkosen musiikkituokioissakin esiintynyt Freija on julkaissut runsaasti nuotti- ja äänimateriaalia, jotka ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi lapsiperheissä. Iloista ja taidokkaasti toteutettua musiikkia koko perheen kuunneltavaksi.

Keikalla:
ke 9.7. klo 11.00, Lastenteltta

Anna Morottaja

Inarinsaamelainen Anna Morottaja vie kuulijansa ääni- ja elämysmatkalle ympäri laajaa Saamenmaata perinteisen pohjoissaamelaisen joiun ja inarinasaamelaisen livden keinoin. Joikutyöpajassa saavat niin lapset kuin aikuiset kokeilla hyppyä pohjoiseen mielenmaisemaan ja -ulottuvuuteen.

Keikalla:
ke 8.7. klo 15.00, Lastenteltta

Duo Rämä

Musiikkipedagogien Iina Kotola ja Lasse Parkkila duo johdattaa yleisön musiikkimatkalle maailman ympäri. Tutut lastenlaulut on sovitettu kunkin maan kansanmusiikille ominaiseen tyyliin; Hawaijilla soi ukulele, Yhdysvalloissa blues ja Australiassa kuullaan didgeridoota… Rytmikäs musiikki ja monipuolinen soittimisto takaavat ikimuistoisen ja kokonaisvaltaisen elämyksen.

Keikalla:
ke 8.7. klo 17.00, Lastenteltta

TO 9.7.

Tallari & Tuomo Rannankari

Tuomon Rannankarin folkhenkinen lastenmusiikki on syntynyt 20 opettajavuoden ja kolmen lapsen isyyden tuomilla kannuksilla ja kokemuksilla. Tuomo kuvailee laulujaan tavattoman hyvätapaisiksi, ja niihin on yleensä kätkettynä jokin elämänviisaus. Laulut ja tarinat kertovat ystävyydestä ja aikuiseksi kasvamisesta. Tuomo esiintyy yleensä trubaduurina, mutta nyt Tallari värittää kappaleita myös pontevalla pelimannipoljennolla.

Keikalla:
to 9.7. klo 11.30, Lastenteltta

Pentti Rasinkangas

Mm. lastenkulttuurin valtionpalkinnon saanut Pentti Rasinkangas on tehnyt yli 30 vuotta ammatikseen lastenmusiikkia. Rasinkankaan laulut ovat etupäässä hauskoja mutta sisältävät myös vakavampaa asiaa. Rasinkankaan kanssa lavalla nähdään kansanmusiikin ammattimies ja kielisoitinvelho Jarmo Romppanen. Luvassa siis pesunkestävää lastenmusiikkia juurimusiikkimausteilla.

Keikalla:
to 9.7. 14.30 Iholla-sali
pe 9.7. 14.30 Lastenteltta

Hyvä Trio

Kalevalainen ensiapulaukku sisältää parannuskeinoja mitä moninaisimpiin vaivoihin ja kolotuksiin. Tanssiva, laulava ja soittava ensiaputiimi eli Shamaani Iso Äsh, Perinne-Pirkko ja Terkkari-Tellu tekee kaikkensa, jotta pipit ja pöpöt saadaan kuriin. Loitsut saavat uuden muodon, kun muinaissoittimista pärähtää jopa heviä tai reggaeta. Tule katsomaan, löytyykö ensiapulaukusta loitsu juuri sinulle!

Keikalla:
to 9.7. 16.30 Lastenteltta

PE 10.7.

Vauvasirkus

Vauvasirkuksessa kokeillaan temppuilua ja pariakrobatiaa vauvalle ja vanhemmalle. Vauvasirkus on tarkoitettu 4-12 kk ikäisille vauvoille (ei kävelevät). Vetäjänä toimii sirkus- ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Ranta-Penttilä.

Iholla-salissa pe 10.7. 10.00 & 12.00

LA 11.7.

Mimmit

Mimmien muskareista ei menoa ja meininkiä puutu! Mukaansatempaavassa konsertissa lapset ja aikuiset pääsevät mukaan osallistumaan laulaen ja leikkien livemuskariin. Konsertissa vieraillaan Vaarin saarella, opitaan liikennesääntöjä ja rytmejä, tavataan hurja Kapteeni Koukku ja Peppi Pitkätossu sekä tiikeriäiti Himalajan rinteiltä. Tuttujen laulujen lisäksi mukana on Mimmien omia, uusia lauluja. Saa laulaa ja leikkiä mukana!

Keikalla:
11.7. klo 11.00 Kaustinen-sali
11.7. klo 12.30 Lastenteltta

Lastenteltan loppurieha

Lastenteltan loppuriehassa hulinoidaan Tradilintujen johdolla! Siivekkäät ystävämme laulavat, laulattavat, tanssivat, tanssittavat ja tietenkin soittavat vauhdikkaasti kuten kunnon loppuriehassa kuuluukin! Karkeloinnin lomassa jaetaan Lasten pelimannikilpailun palkinnot.

Loppurieha Lastenteltalla la 11.7. klo 17.00

Share