Kreetan kierros – Hilipase isses hikhen!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat vuosimallia 2015 käynnistetään jo sunnuntaina 5.7.2015 juoksemalla Kreetan kierros. Ensi kerran järjestettävä kansanmusiikkiväritteinen juoksutapahtuma alkaa yhteisellä alkulämmittelyllä kansantanssista ponnistavan FolkJam®-liikuntamuodon myötä. Juoksureitin varrella tankkauspisteissä soi itseoikeutetusti pelimannimusiikki.

Juoksussa on neljä eri sarjaa, joista yksi lapsille. Lähtö ja maali sijaitsevat Pelimannitorilla, festivaalialueen kupeessa. Reitti on saanut nimensä kanteleensoittaja Kreeta Haapasalolta, jota kunnioittaen reitti kulkeekin Kreetan patsaan ohitse.

SARJAT
5 km juosten/hölkäten (ajanotolla)
5 km kävellen (ei ajanottoa)
2,5 km soitinsarja Huom! Tässä sarjassa reitti kuljetaan jotakin soitinta samalla soittaen!
2 km lasten sarja

Lapsille on tarjolla urheilullista ja leikkimielistä ohjelmaa Pelimannitorilla koko tapahtuman ajan.

Lähtöön ilmoittautuminen alkaa klo 13.30, alkulämmittely klo 14.30 ja juoksu klo 15.00.

Osallistumismaksu ennakkoon 30.6. mennessä ilmoittautuneille on 10€ (alle 12-vuotiaat maksutta; ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon), maksetaan käteisellä paikan päällä. Puolet osallistumismaksuista lahjoitetaan yleisön ja osallistujien valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen! Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä 15€.

Juoksun päätteeksi vietetään ”jäläkihilipasut” Ravintola Pelimannissa klo 18.00 alkaen (k-18), jossa palaudutaan suorituksesta ruuan, juoman ja livemusiikin voimin.

Kreetan kierroksen järjestävät Pro Kaustinen ry (Kaustisen kansanmusiikkijuhlat) ja Kaustisen Pohjan-Veikot. Yhteistyössä on mukana Ravintola Pelimanni ja Perhonjokilaakso.

1.7.2015: Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt! Paikan päällä on vielä mahdollista ilmoittautua mukaan (15€)!

Share