Kreetas runda – Spring dig svettig!

Kaustinen Folk Music Festival startas med springande, musik och dans redan den tredje gången i rad. I år loppet ordnas redan på öppningsdagen på måndag 10.7.2017.

Loppet startas med hjälp av FolkJam-uppvärming, strålande spelmansmusik och en rent av pompös startfanfar! Såväl längs olika rutter som i mål på Spelmanstorget får man njuta av uppmuntrande spelmansmusik – med hurrarop förstås!

DET FINNS OLIKA SERIER:

5 km med tidtagning (separata serier för kvinnor och män)
5 km utan tidtagning
2 km barnens serie (utan tidtagning)
1,5 km instrument- och dansserie (OBS! I den här serien är det meningen att man dansar eller spelar något instrument genom loppet. Det är tillåtet att bilda team eller använda hjälpmedel!)

PRISER

Å priserna då? Det finns träningskort och vetebrödskrans, vecko- och dagsbiljetter till festivalen, årgång av lokaltidningen Perhonjokilaakso och mycket annat! Dessutom skänker vår samarbetspartner Avain Säästöpankki en fin pris till varje deltagare i barnens serie.

I 5 kilometers serier med tidtagning prisbelönas de tre snabbaste löparna, och i instrument- och dansserie väljs TOP 3 av en jury. Varje deltagare i barnens serie får ett pris och i 5 kilometers serie utan tidtagning lottas tre prisvinnare.

Det bästa är att hälften av deltagaravgifterna skänks till något välgörenhetsmål som deltagarna väljer!

ANMÄLNING

Anmäl dig på www.kaustinen.net. Deltagaravgift är 10€ för dem som anmält sig senast 3.7. (avgiftsfritt för barn under 12 år; behövs ej heller förhandsanmälan), betalas kontant på plats. Hälften av deltagaravgifterna skänks till välgörenhet! Anmälning på plats kostar 15€.

TIDTABELL

15.00 Anmälning
16.00 Uppvärmning: FolkJam®
16.15 Startmusik: Kaustisen Torviseitsikko (Setori)
16.30 Start: Loppet börjar med startfanfar!
16.35 Loppmusik: Duo Vissiin Vireessä (Kreetas park)
16.45 Loppmusik: HietaKettu (på gården vid S-Market)

Start och mål ligger vid ingången till festivalen nära Spelmanstorget. Uppvärmning och prisutdelning sker på festgården. Där kan man också anmäla sig till loppet. Hälften av deltagaravgifterna skänks till något välgörenhetsmål som deltagarna väljer!

Så spring dig svettig du me’!

I samarbete med: Kaustisen Pohjan-Veikot, Avain Säästöpankki och Perhonjokilaakso

Share