Festivaaliviikon talkootehtävät

Festivaaliviikolle tarvitaan talkoolaisia esimerkiksi asiakaspalveluun (mm. soitinnarikka, info, kahvila, festivaalipuoti), siivous-, roudaus- ja kaffitustehtäviin, kuljettajiksi sekä juontajiksi, majoitusvalvontaan ja asiakastutkimuksen tekoon sekä käsiohjelmien jakoon. Talkoolaisena saat käytännön kokemusta tapahtumatyöskentelystä ja pääset keskelle Kaustisen meininkiä!

Talkootyö perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä siitä makseta palkkaa. Talkootehtävien tuntimäärä on pienempi kuin palkkatyötä tekevillä. Voit talkoilla koko festivaalin ajan tai vain osan festivaaliviikkoa. Työskentelypaikat sijaitsevat festivaalialueella tai sen välittömässä läheisyydessä. Tarvittaessa järjestämme myös majoituksen.

Hae mukaan täyttämällä oheinen lomake huolellisesti 30.4.2017 mennessä. TALKOOLAISLOMAKKEELLE >>>

Otamme yhteyttä valittuihin talkoolaisiin henkilökohtaisesti 5.6. mennessä.

Talkoolaisia otetaan töihin mm. seuraaviin tehtäviin:

Infopiste
Kutsuvieraiden vastaanotto
Myyntipisteet
Siivous ja huolto
Artistiopastus
Kuljetustehtävät
Lähetin tehtävät
Käsiohjelmien jako
Tiedotustoimisto
Asiakaskyselyn tekeminen

Huom! Talkootyö on vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa, josta ei makseta palkkaa. Talkoolainen saa korvaukseksi työstään työpaidan, ruoan ja kaffit talkoopäivinä, sisäänpääsyn festivaalialueelle ja tarvittaessa myös majoituksen yhteismajoitustiloissa. Talkoolaiset sopivat työpanoksestaan sektorinvetäjien kanssa. Talkootehtävien tuntimäärä on pienempi kuin palkkatyötä tekevillä. Useimmissa talkootehtävissä edellytämme vähintään 18 vuoden ikää.


Ennakko- ja purkutalkoot

Ennen festivaalia ja festivaalin jälkeen pidettävät talkoopäivät ovat tulleet jo perinteeksi. Luvassa on alueen siistimistä, rakentamista/purkamista ja muuta mukavaa. Jotta varmistamme mielekästä tekemistä jokaiselle talkoolaiselle, olemme siirtyneet yleisestä kokoontumisesta ennakkoilmoittautumiseen. Näin pystymme kohdistamaan talkoiden ohjaamiseen vaadittavat resurssimme paremmin ja huolehtimaan talkootyön jakautumisesta tasaisemmin. Palkkio työstä on yhden päivän lippu festivaaleille ja törkiän hyvät nisukaffit!

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan jokaiselle mukaan ilmoittautuneelle vähintään yhden talkoovuoron.

Ennakkotalkoohaku käynnistyy lähempänä juhlia ja purkutalkoohaku viimeistään festivaaliviikon aikana. Ennakkotalkoot pidetään kahdella festivaalia edeltävällä viikolla ja purkutalkoot pian festivaaliviikon jälkeen.

Ota talkoisiin mukaan omat työhanskat ja mahdollisuuksien mukaan työkaluja (mm. ruuvinvääntimiä, porakone) tai harava. Työtehtävät jaetaan talkoiden alkajaisiksi.  Myös kuljetuskalustosta (traktori, peräkärry) on apua talkoissa!

Huomioithan, että ikäraja talkoisiin osallistumiselle on 15 vuotta. (Nuoremmatkin lapset voi ottaa talkoisiin mukaan, mutta varsinaiset talkootehtävät ja -edut ovat vain 15 vuotta täyttäneille.)


Haluatko töihin festivaaleille?

Voit hakea myös töihin kansanmusiikkijuhlille. Palkkaamme työntekijöitä moniin työpisteisiin, mm. myyntiin, yöinfoon, ravintoloihin ja järjestyksenvalvontatehtäviin. Työskentelypaikat sijaitsevat festivaalialueella tai sen välittömässä läheisyydessä. Tarvittaessa järjestämme myös majoituksen. Lähes kaikissa työtehtävissä edellytämme vähintään 18 vuoden ikää.

Työntekijäksi valitut saavat henkilökohtaisen toimihenkilöpassin, jolla voi liikkua vapaasti festivaalialueella koko viikon ajan. Työntekijät saavat myös staff-paidat, joita toivomme käytettävän työvuorojen ajan.

Hae mukaan täyttämällä oheinen lomake huolellisesti 30.4.2017 mennessä. REKRYTOINTILOMAKKEELLE >>>

Otamme yhteyttä valittuihin työntekijöihin henkilökohtaisesti 5.6. mennessä.

Ilmoitamme erikseen joistakin työtehtävistä. Kyseiset työpaikkailmoituksemme ovat nähtävillä myös TE-toimiston mol.fi-palvelussa.

Lisäksi Kansanmusiikki-instituutti tarjoaa juhlien yhteydessä työtehtäviä esimerkiksi konserttitaltioinnin, valokuvauksen ja julkaisumyynnin parissa.

Kuva: Lauri Oino