Kreetan kierros – Hilipase isses hikhen!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat saatetaan alkuun juosten, soitellen ja tanssahdellen jo kolmatta kertaa Kreetan kierroksen myötä. Tällä kertaa kierros kipaistaan avajaispäivänä maanantaina 10.7.2017.

Juoksu startataan kansantanssista ponnistavan FolkJam-alkulämmittelyn, loisteliaan pelimannimusiikin ja suorastaan mahtipontisen aloitusfanfaarin myötä! Eri reittien varrella kuullaan myös pelimannien kannustavaa musisointia samoin kuin maaliin tullessa Pelimannitorillakin – hurraahuutojen säestämänä totta kai! Osmo-maskotti on myös menossa mukana.

Sarjoja on joka lähtöön ja palkinnot ne vasta päätähuimaavia ovatkin!

Tanssijoita Kreetan kierroksella 2016. Kuva: Arto Kuorikoski

SARJAT
5 km ajanotolla (naisten ja miesten sarja erikseen)
5 km ilman ajanottoa
2 km lasten sarja ilman ajanottoa
1,5 km soitin- ja tanssisarja (Huom! Tässä sarjassa reitti kuljetaan joko tanssien tai jotakin soitinta soittaen. Tiimiytyminen ja apuvälineiden käyttö sallittua!)

Niin – ne palkinnot? On kuulkaa salikorttia ja pullakranssia, viikko- ja päivälippuja festareille, rakkaan paikallislehtemme Perhonjokilaakson vuosikertaa ja vaikka mitä! Lasten sarjassa yhteistyökumppanimme Avain Säästöpankki lahjoittaa messevän palkinnon jokaiselle juoksijalle.

Ajanotollisissa vitosen sarjoissa palkitaan kummassakin kolme vikkeläkinttuisinta, soitin- ja tanssisarjassa puolestaan arvovaltainen raati valitsee top kolmosen, lasten sarjassa palkitaan tietysti kaikki osallistujat ja vitosessa ilman ajanottoa arvotaan kolme voittajaa.

Mikä parasta, puolet osallistumismaksuista lahjoitetaan osallistujien valitsemalle kohteelle! Vuoden 2015 ensimmäisellä Kreetan kierroksella kohteeksi valittiin MLL:n Kaustisen yhdistys, joka hankki lahjoituksella lapsille liikuntavälineitä. Vuonna 2016 lahjoitus osoitettiin Näppäreille lasten ja nuorten musiikkiharrastuksen tukemiseen.

Tarkempaa infoa osallistumisesta:

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN on nyt auki! Klikkaa itsesi mukaan täältä >>>

Maanantain 10.7. aikataulut:
15.00 lähtöön ilmoittautuminen alkaa
16.00 alkulämmittely
16.30 startti

Lähtö ja maali sijaitsevat Pelimannitorin puoleisella festivaaliportilla. Alkulämmittely ja palkintojenjako suoritetaan Juhlapihalla, jossa palvelee myös ilmoittautumispiste. Juoksu on saanut nimensä kanteleensoittaja Kreeta Haapasalolta, jota kunnioittaen reitti kulkeekin Kreetan patsaan ohitse.

Osallistumismaksut:
Ennakkoon (3.7. mennessä) 10 €
Jälki-ilmoittautuminen (paikan päällä) 15 €
Alle 12-vuotiaat 0 €

Alle 12-vuotiaita ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon.
Kaikki ilmoittautumismaksut maksetaan käteisellä paikan päällä. Puolet osallistumismaksuista lahjoitetaan osallistujien valitsemalle kohteelle!

Muistathan, että avajaispäivänä 10.7. kansanmusiikkijuhlille on kaikille maksuton sisäänpääsy.

Hilipase sinäkin isses hikhen!

Kreetan kierroksen järjestävät yhdessä Pro Kaustinen ry:n (Kaustisen kansanmusiikkijuhlat) kanssa Kaustisen Pohjan-Veikot ja Avain Säästöpankki. Yhteistyössä myös Perhonjokilaakso.

Share