PELIMANNIMAJOITUS – 2016 (päivitetään toukokuussa 2017)

Huom! Majoituskoordinaattori aloittaa työnsä toukokuussa 2017. Tarkempia majoitustietoja ei ole saatavilla ennen sitä.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat tarjoaa esiintyjille pelimannimajoitusta, joka tulee varata etukäteen 20.6 mennessä. Tämän jälkeenkin paikkoja voi kysyä, mutta emme voi taata onko majoituksessa vielä tilaa.

Pelimannimajoitus toteutetaan yhteismajoituksena koululuokissa ja liikuntasaleissa. Näitä majoituspaikkoja on järjestetty Kaustisen Urheilutalolle, Alakoululle sekä Järvelän ja Puumalan kyläkouluille. Majoitusta ei voi varata kohdekohtaisesti, vaan tarkka majoituspaikka selviää ilmoittautuessa majoitukseen festivaaliviikolla. Tiloissa majoitutaan lattiapaikoilla, joissa on käytössä patja, peitto ja tyyny, mutta omat liinavaatteet tulee ottaa mukaan. Majoitustilat on pääasiassa jaoteltu erikseen miehille ja naisille, mutta osa tiloista on myös sekamajoitustiloja. Liikuntarajoitteen tai muun painavan syyn puitteissa voimme majoittaa yksittäisiä henkilöitä myös sänkypaikoille. Sänkypaikkatarpeesta tulee kuitenkin ilmoittaa etukäteen.

Hinta ja maksaminen

Pelimannimajoituksen hinta on 20 €/yö, sisältäen aamiaislipukkeen festivaaliravintolaan. Ilman aamiaislipuketta majoituksen hinta on 15 €/yö. Maksuvälineinä pelimannitoimistossa käyvät käteinen ja pankkikortti (myös Visa Electron), mutta voimme sopimuksesta laskuttaa myös etukäteen. Toivomme että koko ryhmä maksaisi majoituksen yhdellä kertaa, millä pyrimme välttämään majoitustoimiston ruuhkautumisen festivaaliviikolla.

Suihkut ja saunat

Puumalan ja Järvelän kyläkouluilla sekä Kaustisen Urheilutalolla majoittuville on käytössä suihkut omassa majoituskohteessaan. Alakoululla majoittuvien suihkumahdollisuus on järjestetty Kaustisen Urheilutalolle, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Urheilutalon saunat lämpenevät kaksi kertaa päivässä ja ovat vapaasti käytössä kaikille pelimannimajoittujille omasta majoituskohteesta riippumatta.

Aamiainen ja muut käytännöt

Aamiaislipukkeet voi sisällyttää majoitukseen, mutta niitä voi ostaa myös suoraan. Aamiainen tarjoillaan festivaaliravintolassa klo 8-10 välisenä aikana. Etäisempiin majoituskohteisiin on järjestetty myös kylmätiloja, joihin on mahdollista tuoda omia eväitä. Kaustisen musiikkilukiolla (festivaali-inforakennus) toimii jälleen valvottu soitinnarikka, jonne on mahdollista jättää soittimet säilytykseen ympäri vuorokauden.

Festivaaliliikennöinti

Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit järjestää paikallisliikenneyhteyksiä, joilla pelimannimajoittujat voivat kulkea majoituskohteiden ja festivaalialueen välillä. Nämä yhteydet kulkevat varhaisesta aamusta iltamyöhään ja ovat pelimanneille ilmaisia. Kokkolan ja Kaustisen välillä liikennöi lisäksi maksullinen (7 €/matka) festivaalibussi, jolla pääsee esimerkiksi Kokkolan Matkahuollolta ja rautatieasemalta suoraan Kaustisen Pelimannitorille. Tarkemmat tiedot bussiaikatauluista ja hinnoista löytyy festivaalien ennakkoesitteestä ja nettivisuiltamme.

Lisätietoja

Pelimannimajoitusvastaava
puh. +358 40 1701 968
pelimannimajoitus@kaustinen.net
Kaustinen Folk Music Festival